Companiile aerienefac concurenţă CFR-ului - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre concurenţa făcută de companiile aeriene transportului pe şine, posibilitatea ca pescarii din România să îşi vândă capturile pe net sau speranţele Raiffeisen Bank într-o reducere a dobânzii de 0,75%. Printre alte subiecte, indicele DJIA a urcat pentru martie la 10.244 puncte, iar preţurile metalelor preţioase scad.

CFR Călători de concurenţa companiilor aeriene. Traficul feroviar de pasageri este din ce în ce mai ameninţat de companiile aeriene, care îşi consolidează poziţia pe piaţă prin introducerea de zboruri pe destinaţii interne, preţul biletelor fiind similar cu cele practicate de compania CFR Călători. Destinaţii ca Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi sau Arad sunt disputate atât de compania feroviară de stat, cât şi de operatorii aerieni Blue Air sau Tarom, scrie Ziarul Financiar.

Pescarii din România ar putea să îşi vândă capturile pe internet. Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a anunţat, în urmă cu trei ani, că va accesa peste cinci milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a face ordine pe piaţa piscicolă din România prin organizarea unei burse a peştelui la Tulcea. Aşa cum se întâmplă în România, în următorul an proiectul a fost extins pentru încă şase oraşe din ţară, iar apoi a fost pur şi simplu abandonat. În prezent, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vine cu o nouă idee: tranzacţionarea peştelui prin intermediul internetului, potrivit Financiarul.

Chidesciuc, Raiffeisen: Speram la o reducere a dobânzii de 0,75%.  Reducerea dobânzii de politică monetară de către Banca Naţională a României (BNR) ar fi trebuit să fie mai generoasă, de 0,75%, a spus la The Money Channel Nicolae Chidesciuc, economist şef Raiffeisen Bank. Chidesciuc a precizat că o reducere mai mare ar fi ajutat creditarea în lei, mai afectată de criză decât cea în valută, în condiţiile în care inflaţia este în scădere. “Speram la 0,75, asta ar fi ajutat mai mult creditarea în lei, care merge slab”, a spus Chidesciuc, citat de Money.

Indicele DJIA a urcat pentru martie la 10.244 puncte. Lichiditatea din piaţa la termen de la Sibiu a înregistrat ieri o scădere faţă de şedinţa precedentă, fiind tranzacţionate 9,705 contracte futures şi opţiuni, valoarea lor reprezentând echivalentul a aproape 17,5 milioane lei. Pe piaţa spot au fost tranzacţionate 200 de acţiuni Sibex la preţul de 1,90 lei. Aprecierea euro pe piaţa valutară a fost urmată şi de creşterea preţurilor futures pe raportul euro/leu, anunţă Curierul Naţional.

Scad preţurile metalelor preţioase. Preţurile metalelor preţioase au scăzut ieri, la Londra şi New York, în contextul revenirii dolarului pe trend ascendent. După două zile de apreciere, preţul aurului cu livrare imediată a scăzut cu 0,2% la Bursa Metalelor din Londra, ajungând la 1.111,82 dolari uncia. În prima parte a zilei, când dolarul era pe trend descendent, cotaţia urcase la 1.125,10 dolari/uncie. La divizia Comex a New York Mercantile Exchange, preţul aurului cu livrare în aprilie a coborât cu 0,4% la ora 8:28 a.m., ajungând la 1.113,20 dolari uncia, potrivit Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite