CEC lansează un credit cu o perioadă de graţie de 12 luni - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre lansarea unui credit cu perioadă de graţie de 12 luni de către CEC, cele mai active persoane pe internet sau MBA-ul de 10 zile. Printre alte subiecte, GM continuă bătălia cu criza, iar Germania vinde titluri de stat de 343 miliarde de euro.

CEC lansează un credit în lei cu o perioadă de graţie de 12 luni. CEC, banca deţinută de stat, lansează un credit de nevoi personale în lei, cu asigurare de viaţă şi şomaj de la Groupama Asigurări, prin care clienţii pot împrumuta maxim 15.000 de lei pe o perioadă de maximum patru ani, cu o dobândă variabilă de 13,5% pe an. "Clienţii pot alege o perioadă de graţie de maximum 12 luni, perioadă în care vor rambursa numai dobânzi şi comisioane" precizează reprezentanţii băncii. Comisionul de rambursare anticipată a creditului este zero, scrie Ziarul Financiar.

Tinerii cu studii superioare, cei mai activi pe internet.
Românii care accesează internetul sunt preponderent tineri, cu studii superioare sau post-universitare şi venituri mici, se arată într-un studiu demograf al site-ului trafic.ro, derulat pe un eşantion de peste 125.000 de respondenţi. Din punct de vedere demografic, profilul utilizatorului român de internet devine din ce în ce mai matur. Cea mai activă categorie de vârstă rămâne cea a utilizatorilor între 20 şi 24 de ani, cu 21,96%, însă câştigă teren şi categoriile mai vârstnice, 30-34 ani, cu 11,71%, 34-39 ani, cu 10,24% şi 40-49 ani, cu 12,51%, potrivit Business Standard.

La ce foloseşte un MBA de zece zile.
Una dintre criticile aduse programelor MBA chiar de la apariţia acestora a fost că durează prea mult și că managerul sau antreprenorul nu își poate lua o “vacanţă” atât de mare pentru studiu. Între timp, furnizorii de astfel de programe s-au adaptat cerinţelor clienţilor. Unii furnizori de training au ales chiar să se folosească de reputaţia acestor programe și au adus pe piaţă cursul “MBA în 10 zile”, un program intensiv de training care se vrea a fi esenţa programului de lungă durată, notează Money.

GM continuă bătălia cu criza.
Constructorul auto american General Motors a anunţat că intenţionează să ramburseze integral, până în luna iunie 2010, împrumuturile primite de la Trezoreria SUA, în cazul în care condiţiile economice nu împiedică acest lucru, relatează AFP. "GM şi-a propus să ramburseze integral împrumuturile primite de la Trezoreria americană până în iunie 2010 în cazul în care condiţiile economice nu devin nefavorabile", a declarat directorul general al grupului, Ed Whitacre, informează Curierul Naţional.

Germania vinde titluri de stat de 343 miliarde de euro. Germania urmează să vândă titluri guvernamentale în sumă record, anul viitor, din cauza creşterii costurilor cu şomajul şi a colectării slabe a veniturilor bugetare. Agenţia Federală a Finanţelor a anunţat, ieri, că vânzările de titluri de stat vor ajunge la 343 miliarde de euro (494 miliarde de dolari) în 2010, de la 329 miliarde de euro anul acesta, respectiv 213 miliarde de euro în 2008. Emisiunile planificate pentru 2010 includ obligaţiuni de 207 miliarde de euro, respectiv bonuri de tezaur şi certificate de depozit de 136 de miliarde de euro, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite