Cât te costă să te muţi la un hotel de patru stele - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre oferta complexului de hoteluri Caro din Bucureşti, gradul de ocupare estimat de şeful Marriott sau scăderea numărului de case livrate de dezvoltatori. Printre alte subiecte, fondurile mutuale sunt o investiţie inspirată în 2009, iar cursul de schimb se apropie de 4,1 lei/euro.

Cât te costă să te muţi la un hotel de patru stele. Familia Lazăr, proprietara complexului de hoteluri Caro Hotels din Capitală, care a avut ocupate doar un sfert din cele 215 camere, a decis să ofere posibilitatea locuirii în hotel pentru 590 de euro pe lună, tarif ce concurează cu chiriile unor garsoniere de lux. Confruntaţi cu prăbuşirea gradului de ocupare, proprietarii au trecut practic de la 89 de euro pe noaptea de cazare la doar 19 euro dacă închiriază pe o lună, potrivit serviciului de rezervări al hotelului şi calculelor ZF.

Şeful Marriott: Estimăm un grad de ocupare cu 5-6% mai mare faţă de 2009. Hotelul de cinci stele din Capitală înregistrează un grad mediu de ocupare stabil, care va urca în primul trimestru din acest an cu până la 6 procente, raportat la perioada similară din anul precedent, a declarat pentru Money Igael Porecki, director general al JW Marriott. Unitatea de cinci stele şi-a bugetat o creştere sensibilă a afacerilor în 2010, faţă de targetul lui 2009.

Dezvoltatorii vor livra bucureştenilor cu 43% mai puţine case. Evoluţia anticipată a pieţei imo­biliare în 2010 nu oferă niciun mo­tiv pentru optimism. În pre­mieră pentru ultimii ani, numă­rul de locuinţe estimate a fi fi­na­lizate în acest an va fi cu două cifre sub nivelul anului anterior. În ceea ce priveşte profitul imobiliar, anul 2009 a spulberat şi ultimele speranţe care mai existau, obli­gându-i pe investitori să-şi reconsidere opţiunile speculative, anunţă Financiarul.

Fondurile mutuale, o investiţie inspirată în 2009. Fondurile mutuale au obţinut randamente importante în 2009, reuşind în majoritatea cazurilor să genereze câştiguri mai mari decât depozitele bancare, arată o analiză conso.ro. O serie de fonduri de acţiuni au reuşit chiar să aducă investitorilor profituri extrem de ridicate - de peste 50% - chiar şi într-un an când economia s-a aflat în recesiune. Cei care au ales ca investiţie în 2009 un fond monetar au câştigat mai mult decât ar fi obţinut de pe urma unui depozit bancar, scrie Curierul Naţional.

Cursul de schimb se apropie de 4,1 lei/euro. Cursul de schimb a scăzut, ieri, la un nou minim al ultimului an, de 4,1008 lei/euro, în special datorită "îmbunătăţirii percepţiei străinilor faţă de România, pe fondul normalizării situaţiei politice şi semnalelor transmise de BNR prin reducerea ratei dobânzi cheie la 7.5%" ne-a spus Nicolaie Alexandru Chidesciuc, economist şef al ING Bank. Analiştii din cadrul ING Bank se aşteptau ca leul să se întărească la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unui raport trimis de ING Bank, citat de Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite