Un gram de unt, 300 grame de carne, 70 grame de zahar - portia zilnica a unui roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanii mananca din ce in ce mai putin si tot mai multe produse din import. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in afara de carne, lapte si oua, romanii au consumat mai putine alimente in

Romanii mananca din ce in ce mai putin si tot mai multe produse din import. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in afara de carne, lapte si oua, romanii au consumat mai putine alimente in prima jumatate a anului acesta fata de aceeasi perioada a lui 2004. Astfel, fiecare roman a mancat, in sase luni 24,1 kg carne (9,3 kg carne de porc, 9,2 kg carne de pasare, 4,2 kg carne de vita si 1,4 kg carne de oaie), 157,5 oua si 117,3 litri lapte (cu doua kg de carne, zece oua si doi litri de lapte mai mult decat au mancat in prima parte a anului trecut). Adica, in fiecare zi, un om a consumat cate 300 grame de carne, aproape un ou si 0,65 litri lapte. In cazul celorlalte alimente, scaderea consumului se manifesta pana si la margarina, romanii mancand doar 1,7 kg (9 grame/zi). Nici alte alimente nu sunt foarte gustate de romani. Fiecare dintre noi a mancat intr-o jumatate de an in medie cate 12,9 kg zahar (70 grame/zi), 47 kg de faina (0,2 kg/zi), 0,2 kg de unt (un gram/zi), 1,4 kg orez (7 grame/zi), 5,4 litri ulei si 1,8 kg malai (10 grame/zi). Cand vine vorba despre conservele de legume si de fructe, situatia este si mai grava, doar 1,1 kg de fasole, mazare sau castraveti la conserva si 0,3 kg de dulceturi si compoturi consumand in sase luni fiecare roman. Cel mai grav este ca marea majoritate a acestor alimente provine din importuri. Astfel, o treime din carne, 23% din zahar, peste 40% din unt, 67% din conservele de legume si tot orezul mancat de noi sunt aduse din strainatate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite