Primul canal de filme româneşti a primit licenţă de la CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele româneşti din toate timpurile revin pe ecranele televizoarelor din ţară. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, licenţă audiovizuală prin satelit canalului care va difuza filme autohtone - Autentic Cinema TV.

Noul post, ce va fi lansat în martie 2010, va difuza filme româneşti începând de la primele filmări până la cele mai noi producţii cinematografice.

Directorul general al postului, Adrian Iacobini, a spus că un canal de film românesc este necesar pentru că televiziunile au difuzat o gamă de filme româneşti destul de restrânsă, iar ei sunt de părere că cinematografia românească are foarte multe de oferit.

"Filmul românesc difuzat pe alte canale, cum ar fi B1TV, strâng un rating destul de ridicat dar sunt într-o stare destul de proastă, fără a fi reabilitată coloana sonoră sau imaginea. Noul canal va fi specializat pe film, fără pauze publicitare, publicul ţintă fiind cel cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. Între filme vor fi doar promo-uri de prezentare a filmelor", a spus Iacobini.

Filmele autohtone au succes la festivaluri, dar nu ajung la publicul larg

"Am avut o discuţie cu studenţii mei care au observat că filmele româneşti au succes la festivaluri, dar nu ajung la public. Este esenţial să vedem filmele noi şi filmele vechi. Postul este absolut necesar şi va echilibra acest dezechilibru al filmului românesc, sunt necesare comediile, teatrul filmat. Este nevoie de o mare diversitate care să asigure o cinematografie solidă", a spus regizorul Radu Gabrea, prezent la şedinţa CNA.

Postul, care va difuza într-un an peste 200 de filme româneşti, se va lansa în martie 2010 pe satelit prin platforma Dolce.

Află aici când a fost produs primul film românesc care va fi difuzat de Autentic Cinema TV

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite