FOTOGALERIE: IMAGINI UIMITOARE Cum au ajuns aceşti câini incredibili de la obscuritate la faimă şi averi colosale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre dumneavoastră aţi mai văzut probabil aceste fotografii cu câinii care fac scufundări. Imaginile realizate de fotograful Seth Casteel au fost date publicităţii în februarie şi au fermecat întreaga lume.

Dar povestea este mai lungă decât câteva poze aruncate pe reţele sociale. De fapt, câinilor sufundători le-a luat 15 ani pentru a deveni cu adevărat de succes. În februarie, ei au primit contracte de publicitate şi un angajament pentru o carte.

A început în 1997, atunci când Jill Reger - un fotograf specializat în poze publicitare a început să experimenteze fotografia cu film alb-negru, în mediu subacvatic, cu infra-roşu. Când filmul a fost procesat folosindu-se toner albastru şi galven, s-au realizat nişte culori uimitor de profunde.

Acesta a fost un labrador bej, pe nume Buoy. „Când am primit rezultatele părea atât de perfect, încât pentru mine nu a fost niciun motiv să nu o fac din nou", a spus Reger. Totuşi, fotografiile şi negativele ei au stat într-un dulap, pentru mai mult de un deceniu. Gândiţi-vă că era o perioadă în care nu toată lumea avea acces la internet, nici măcar în SUA, iar cele mai multe dintre fotografii nu au fost văzute de nimeni, cu excepţia lui Jill Reger.

image

„La acel moment, fotografia digitală era la început, şi o mulţime de fotografi au crezut că pozele au fost generate pe calculator. Foarte snob!", comentează Reger.

În 2011, fotograful freelancer Seth Castel încerca să trăiască făcând poze animalelor de companie.

Pe 13 octombrie, el a postat trei poze cu câini care făceau scufundări în piscinele din curţi pe o pagină de Facebook. Imaginile au fost interesante, dar nu grozave.

Pe 14 Octombrie, Casteel a publicat pe Facebook prima fotografie care a arătat cu adevărat intensitatea cu care trăia cu adevărat un câine care încerca să prindă o minge într-un bazin de înot.

După publicarea mai multor fotografii cu adevărat uimitoare, Casteel a primit o ofertă de la o companie care vrea să folosească aceste poze cu câini pentru publicitate.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!

Câinii care fac scufundări
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite