Cea mai mare apreciere de pe pieţele bursiere din Europa din ultimele 16 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile companiilor europene au crescut în cursul tranzacţiilor de marţi, stabilind cel mai mare salt pe parcursul unei singure zile de tranzacţionare din ultimele 16 luni. De asemenea revenirea investitorilor pe bursă ar putea să stabilească şi cea mai mare apreciere săptămânală de după iulie 2010.

Evoluţia pozitivă se datorează spreanţelor investitorilor că măsurile luate de politicieni vor conduce la evitarea declanşării unei grave crize în zona euro.
Titlurile emise de bănci s-au numărat printre vedetele burselor, indicele Stoxx Europe ce monitorizează 600 de acţiuni emise de sistemul bancar apreciindu-se cu 6,5%. Marţi a fost a treia şedinţă de tranzacţionare în care tilurile bancare au urcat. Cu toate acestea cotaţiile sunt cu 30% sub nivelul maxim înregistrat în acest an. „Bursa creşte pe baza percepţiei investitorilor că politicienii au luat până la urmă lucrurile în serios,“ a spus David Coombs, managerul unui fond de investiţii ce administrează active de 23,6 miliarde de dolari.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 al celor mai tranzacţionate tiluri a închis în urcare cu 4,3% la 936,41 puncte, consemnând a treia creştere consecutivă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite