Topul celor mai profitabile acţiuni de pe Bursă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre topul celor mai profitabile acţiuni de pe Bursă, alungarea băncilor din Londra de taxa pe bonus sau deschiderea pub-ului Charlatans. Printre alte subiecte, operatorii de telefonie nu pot participa la Birourile de credite, iar aurul se află în cea mai importantă scădere din acest an.

Topul celor mai profitabile acţiuni de pe Bursă. Cătălin Chelu şi Ioan Niculae se numără printre marii câştigători ai loteriei RASDAQ din 2009. Bursa RASDAQ a surprins şi anul trecut cu randamentele ameţitoare pe care le-au adus unele dintre acţiunile listate pe această piaţă, un număr de 10 astfel de titluri avansând în 2009 de peste 10 ori. Cele mai multe dintre aceste titluri se tranzacţionează doar de câteva ori pe an şi au un rulaj foarte scăzut, astfel că randamentele pe care le oferă sunt accesibile doar unui număr mic de investitori, scrie Ziarul Financiar.

Taxa pe bonusuri alungă băncile din Londra. Instituţiile financiare din Marea Bri­tanie preferă să achite taxa pe bo­nusuri impusă de Cabi­ne­tul Gordon Brown decât să re­du­că din valoarea plăţilor su­­p­li­­mentare. Aşa reiese dintr-o anchetă efectuată de „Financial Times”. Guvernul mizează pe un randament de peste 550 mil. lire ster­line, iar unele bănci străine, precum Goldman Sachs şi JP Morgan, analizează un eventual transfer în alte ţări al activităţilor lor, scrie Financiarul.

Cafepedia Universitate devine pub-ul irlandez Charlatans. Cătălin Mahu, proprietarul La Mama, cea mai extinsă reţea de restaurante cu specific românesc, a inaugurat pub-ul irlandez Charlatans, în Bucureşti. Unitatea, lansată în Ajunul Crăciunului, este deschisă pe locul fostei cafenele Cafepedia Universitate, aflată tot în portofoliul omului de afaceri. Investiţia în cel mai recent pub irlandez din Capitală, cuantificată de proprietar în "câteva zeci de mii de euro”, a presupus reamenajarea locaţiei şi schimbarea mobilierului. Toată operaţiunea a durat „două zile”, anunţă Money.

Operatorii de telefonie nu pot participa la Birourile de credite. Pornind de la respectarea dreptului persoanelor de a nu fi supuse unor decizii individuale automate de natură a evalua aspecte precum credibilitatea sau solvabilitatea, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal a decis ieri că participarea societăţilor de telefonie la sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit ar reprezenta o încălcare gravă a dreptului la viaţă privată, motiv pentru care a hotărât să nu modifice legislaţia în acest sens, anunţă Curierul Naţional.

Aurul - în cea mai importantă scădere din acest an. Preţul aurului a consemnat ieri, la Londra, cea mai importantă scădere din 2010, ca urmare a aprecierii dolarului - trend care generează un apetit mai scăzut pentru investiţiile în materii prime. Cotaţia aurului cu livrare imediată a scăzut cu 0,9% ieri dimineaţă, la bursa londoneză, ajungând la 1.128,60 dolari uncia. În jurul orei 11:25 a.m., preţul era de 1.132,60 dolari/uncie. La divizia Comex a New York Mercantile Exchange, preţul aurului cu livrare în februarie a coborât cu 0,3%, la 1.132,10 dolari unciam, anunţă Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite