Afacerile Avicola Braşov au scăzut cu 7,9% în primele nouă luni, la 68,8 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de afaceri a producătorului de carne de pasăre şi ouă Avicola Braşov (AVLE) a scăzut în primele nouă luni cu 7,9%, la 68,8 milioane de lei, iar profitul s-a diminuat de aproape zece ori, la 498.000 lei. Firma a consemnat în perioada ianuarie - septembrie a anului trecut o cifră de afaceri de 74,7 milioane lei şi un profit de 4,6 milioane de lei.

Veniturile din primele nouă luni ale anului curent au totalizat 73,16 milioane lei, sumă mai mare cu 4% comparativ cu valoarea din perioada similară din 2008, de aproape 70,3 milioane lei, potrivit raportului financiar remis, joi, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Cheltuielile au fost de 72,64 milioane de lei, în creştere cu 10,7% faţă de primele nouă luni de anul trecut, când s-au ridicat la 65,6 milioane lei. Firma este controlată de omul de afaceri Ioan Popa, care este şi proprietarul producătorului de carne de pasăre Transavia Alba Iulia. Acesta deţine 70,83% din acţiunile Avicola Braşov.

Capitalul social al firmei, de 16,9 milioane lei, este divizat în 6,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Preţul acţiunilor Avicola Braşov a scăzut joi cu 0,4%, la 2,09 lei, cotaţie la care capitalizarea firmei este de aproximativ 14 milioane lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite