10 branduri care vor dispărea în 2013. Cine mai falimentează până la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, 24/7 Wall Street identifică 10 branduri importante americane cărora le prezice dispariţia în următorul an. Lista din acest an reflectă brutalitatea competiţiei din anumite industrii şi motivul pentru care anumite companii nu îşi pot permite să fie pe ultimul loc în ceea ce priveşte eficienţa, inovaţia sau finanţarea.

1. American Airlines va dispărea în 2013 din cauza ineficienţei. A fost principalul transportator din SUA pentru aproape 30 de ani şi a supravieţuit în perioade în care alte companii au falimentat. A pierdut avantajul când Northwest a fuzionat cu Delta şi cei de la Continental au dat mâna cu United. În ultimii doi ani, American Airlines a devenit o companie de transport aerian, de nivel mediu.

2. Research In Motion (RIM) poate fi cel mai bun exemplu de companie inovatoare care şi-a pierdut reputaţia. Drept urmare, va dispărea în anul 2013, prevăd cei de la 24/7 Wall Street. Cu cinci ani în urmă, RIM a fost singura firmă producătoare de smartphone-uri BlackBerry şi deţinea aproape toată piaţa. Greşeala fatală a fost neadaptarea tehnologiei la nevoile consumatorilor. În iunie 2007, Apple a lansat iPhone-ul, restul fiind istorie.

3. Pacific Sunwear nu mai are capital pentru a concura şi va dispărea anul viitor. În cel mai recent raport al companiei, se spune că unul dintre cele mai mari riscuri a fost reprezentat de faptul că a scăzut simţitor capitalul şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile financiare.

Cei de la 24/7 Wall Street au făcut şi anul trecut predicţii foarte bune, viteza de îndeplinire a acestora fiind surprizătoare. MySpace a fost vândut de News Corp la mai puţin de o săptămână, după publicarea listei 24/7 Wall Street. Câteva dintre nominalizatele de pe listă nu mai există. Saab a dat faliment la numai 5 luni dupa ce 24/7 Wall Street au dat publicitatii lista lor cu predictii. În noiembrie 2011, Ericsson a renunţat la jumătate din compania de telefoane mobile Sony Ericsson, aparent constienţi de un lucru pe care cei de la Sony nu l-au realizat, faptul că industria smartphone-urilor este deţinută de Apple şi telefoanele cu sistem Android ale Google.

4. Nokia se află, de asemenea, pe lista celor de la 24/7 Wall Street. Aceştia tocmai au concediat 10.000 de oameni, adică 20% din forţa de muncă. Pe listă celor care vor da faliment în curând se afla şi Avon. Una dintre principalele probleme ale celor de la Avon o reprezintă faptul că piaţa produselor cosmetice este foarte competitivă, iar managementul actual nu este concentrat pe afaceri.

5. MetroPCS şi-a pierdut şansa pe care avea să concureze cu competitorii mari. Investitorii au părăsit compania, iar MetroPCS ar putea fi cumpărat de T-Mobile.

6. Salon.com a fost lansat în 1995, ca site de ştiri şi comentarii însă începe să fie eclipsat de The Atlantic sau Washington Post.

7. Suzuki a vândut în primele cinci luni ale anului 10.695 de maşini şi camionete, vânzări cu 3,9% mai mici decât în 2011. Trendul este descendent pentru companie pentru că reputaţia sa este slabă şi îi lipseşte finanţarea.

8. The Oakland Raiders. Echipa a câştigat Super Bowl în 1975, 1980 şi 1983, însă prestaţia ei a fost slabă în ultimul deceniu.

9. Curent TV, post tv deţinut de Al Gore, se află şi el pe lista neagră din cauza audienţelor în cădere liberă.

10. Talbots. Vânzările retailerului de modă sunt în scădere drastică, iar o preluare este improbabilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite