Ce branduri de lux se gândesc să vină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Branduri de lux precum Prada, Tiffany şi Bottega Veneta ar putea intra pe piaţa din România în 2013, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă din domeniu CPP Luxury Industry Management Consultants Ltd.

Celebra companie italiană de modă specializată în articole de lux, Prada, ia în calcul anul 2013 pentru a intra pe piaţa din România. Cel mai probabil, va fi o unitate operată chiar de grup.

O firmă cu 15 angajaţi din Iaşi vrea să dezvolte brand regional în Moldova. Spune dacă te reprezintă FOTOGALERIE

Potrivit CPP Luxury, un alt brand care îşi va face prezenţa pe piaţa autohtonă în 2013 ar putea fi Tiffany, primul brand de bijuterii de lux din lume şi unul dintre cele mai importante şi mai vechi case de modă din Statele Unite ale Americii.

Compania de consultanţă a mai anunţat pentru 2013 şi deschiderea primului magazin Bottega Veneta, brand american cunoscut pentru produsele sale din piele.

În acest an, brandul englezesc Burberry va deschide în franciză primul său magazin în România până în luna martie. Iar Brandul de lux german Escada reintră pe piaţa autohtonă.

Pentru 2012, analiştii preconizează o stagnare a pieţei, la fel cum s-a întâmplat în 2011, chiar dacă nume importante anunţă că îşi vor deschide magazine anul acesta.

Din analizele CPP, apetitul românilor pentru lux este în scădere, în contextul în care aproximativ 20% dintre clienţii brandurilor de lux s-au orientat către mărci mai ieftine sau preferă să cumpere din străinătate.


Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite