Cele mai tari boliduri din lume au parcat la Paris Motor Show

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleganţă şi stil, maşini exotice, designuri rupte parcă din filmele SF, adevărate boliduri cu sute de cai putere. Aşa va arăta, zilele acestea, cel mai important eveniment auto al anului:

Eleganţă şi stil, maşini exotice, designuri rupte parcă din filmele SF, adevărate boliduri cu sute de cai putere. Aşa va arăta, zilele acestea, cel mai important eveniment auto al anului: Paris Motor Show. Salonul s-a dechis astăzi pentru jurnalişti, iar începând 30 septembrie va fi accesibil şi publicului larg. Expoziţia se va ţine în Porte de Versailles şi va dura până în data de 15 octombire. Evenimentul este bianual şi alternează cu salonul auto din Frankfurt, Germania.
Piaţa de autovehicule este la răscruce, iar fabricanţii iau astăzi în calcul idei de neconceput în trecut. Cum era de aşteptat, cele mai curajoase modele de anul acesta vin de la francezi, nerăbdători să se reinventeze. Peugeot, de exemplu, şi-a făcut temele şi se va prezenta cu modelul 908 RC Diesel, cu un motor extrem de puternic care generează 700 de cai putere. Nici marca soră, Citroen, nu s-a lăsat mai prejos şi a împins tehnologia cu o treaptă mai sus, dar într-o direcţie diferită de Peugeot. Citroen va prezenta la Paris hibridul C-Metisse, un model de autoturism ce combină motorizarea Diesel cu cea electrică. Rivalii de la Renault au creat un design de lux modelului Nepta, cu care speră să rupă gura târgului.
Modele ca Audi R8, o maşină supersport, Volkswagen Bernhard, Alfa Romeo Competizione sau Honda CR-V sunt alte câteva modele noi care vor putea fi achziţionate direct din salonul auto. În această perioadă se petrec transformări majore la nivelul companiilor principale de pe piaţă auto mondială. Cu toate că nu puţini sunt cei care au probleme financiare, show-ul merge mai departe şi continuă să atragă mulţimile.
Evenimentul din 2004 a atras 1,4 milioane de vizitatori care au venit să vadă 500 de mărci din 30 de ţări, în timp ce 11.000 de jurnalişti scriau despre spectacol. În cest an sunt asteptaţi două milioane de vizitatori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite