Un om de afaceri englez către birocraţii români: Hai, dinozauri instituţionalizaţi, arătaţi pasiune pentru slujbele voastre! Ce să facem, ca să scăpăm de birocraţie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colin Lovering, expat englez, crede că birocraţia românească este responsabilă pentru tăierea junglei amazoniene. Asta pentru că în instituţiile româneşti se  foloseşte foarte multă hârtie, deşi avem o capacitate IT impresionantă.

Englezul este exasperat că a fost nevoit să semneze 27 de documente de câte cinci pagini, doar pentru a-şi deschide un cont bancar. Ca să nu mai vorbim de „infama Ştampilă”, care aici stăpâneşte lumea  şi pe care străinii o urăsc şi o consideră inutilă. Colin Lovering crede că birocraţia ucide această ţară şi că toţi funcţionarii sunt disperaţi să găsească motive ca să NU facă ceva, în loc să ajute la rezolvarea problemelor.

Fie că este vorba de pornirea unei afaceri, obţinerea unei vize, a unui permis de reşedinţă, de fiecare dată parcă aş trăi un coşmar.  Mai rău este că nici unei instituţii nu îi pasă de cetăţenii pe care este plătită să-i ajute. Haideţi, voi dinozauri instituţionalizaţi, arătaţi nişte pasiune pentru slujbele voastre, ajutaţi-i pe conaţionalii voştri şi străinii stabiliţi aici, nu mai staţi degeaba în spatele birourilor voastre”, este îndemnul  lui Colin. Povesteşte şi tu ce probleme ai cu birocraţia din România! Ce să facem, ca să scapăm de birocraţie?

Click aici şi spune şi tu ce să facem, ca să scăpăm de birocraţia din România

Spune si tu
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite