În curând vom fi obligaţi să cumpărăm doar becuri „economice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După becurile cu filament incandescent de 100 de watt, în ţările UE nu vor mai fi puse în vânzare nici cele de 75 de watt.

Retragerea progresivă de pe piaţă a becurilor incendescente a fost decisă de UE pentru a ajuta la economisirea a circa 40 de miliarde de KW/h pe an, informează adevarul.it.

Conform calendarului decis de forul european, magazinelor de profil nu le-au mai fost furnizate becuri incandescente de 100 de watt de pe 1 septembrie 2009, iar cele de 75 de watt vor mai fi comercializate până la epuizarea stocurilor din acest moment.

Becurile de 40 de watt şi de 25 de watt vor fi retrase din comeţ începând cu septembrie 2012. Acestea vor fi înlocuite de noile becuri „economice" fluorescente sau cu LED-uri.

Potrivit calculelor specialiştilor UE, această măsură duce la economisirea anuală a unei cantităţi de energie egale cu cea pe care o consumă România într-un an, mai exact 40 de miliarde de KW/h pe an. Totodată producerea unei cantităţi similare de energie electrică aruncă în natură 15 milioane de tone de CO2.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite