Topul celor mai mari bănci din România în 2009 - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre topul celor mai mari bănci din România în 2009, creşterea gradului de atractivitate a Bucureştiului în funcţie de costul de ocupare a spaţiilor de birouri sau părerea lui Dorin Ghidu despre criză. Printre alte subiecte, târgurile de joburi au rămas fără obiectul muncii, iar Grecia acuză Europa că a ştiut de situaţia sa financiară.

Topul celor mai mari bănci din România în 2009. Banca de stat CEC a urcat spectaculos până pe locul cinci, mai ales pe seama finanţării guvernului, dar şi a creşterii creditului privat cu 13%. Anul de criză 2009 a lăsat urme spectaculoase în clasamentul primelor 10 bănci româneşti: cota de piaţă a BCR, cel mai mare creditor local, a alunecat sub pragul de 20%, competitorii săi austrieci de la Raiffeisen au căzut pe locul 7, în timp ce Banca Transilvania, unul dintre sprinterii anilor 2007-2008, a ajuns pe 8, scrie Ziarul Financiar.

Bucureştiul, mai atractiv după costul de ocupare a spaţiilor de birouri.
Capitala a pierdut doar o poziţie, ajungând pe locul 39, într-un clasament realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield în 63 de oraşe din lume, în funcţie de costul de ocupare a spaţiilor de birouri. Cu cât este mai mare costul de ocupare a spaţiilor de birouri, cu atât este mai înaltă poziţia ocupată în clasamentul Cushman, potrivit Financiarul.

Dorin Ghidiu: Criza va transfera polul de putere din SUA în China.
  Criza financiară globală nu se va sfârşi până în 2015, este „izbitor de asemănătoare” cu crahul financiar din 1720. Dacă în acel moment, companiile din Europa cărora le-a fost trasferată datoria publică au fugit de taxe în Lumea Nouă, actuala criză va transfera polul puterii din SUA pe continental Asiatic, a spus traderul Dorin Ghidiu, citat de Money.

Târgurile de joburi au rămas fără obiectul muncii.
Anul 2010 a debutat într-o notă pesimistă, iar companiile din România nu prea se înghesuie să facă angajări, mărturie fiind amânarea sau anularea unor târguri de joburi precum BISMUN JOBfest sau Banking Jobs. Târgul Banking Jobs nu a mai fost organizat din 2008 şi nici în acest an nu sunt şanse ca acest lucru să se întâmple; chiar Cornel Dinu, director general al Multi Media Net, companie organizatoare a târgului, a afirmat clar acest aspect, citat de Curierul Naţional.

Grecia acuză Europa că a ştiut de situaţia sa financiară.
Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Georges Petalotis, a acuzat, ieri, Comisia Europeană că a închis ochii la derapajul bugetar al Greciei, sub conducerea fostului Executiv conservator, potrivit Mediafax. "Comisia Europeană avea datoria să ştie, să facă controale, iar convingerea mea este clară, cunoştea datele", a afirmat Petalotis la postul de radio Kanali 1. Petalotis a adăugat că autorităţile de la Bruxelles puteau, în mod sigur, să estimeze ce se întâmplă în realitate, nu virtual, în economia elenă, pitrivit Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite