Peste 100 de bancheri au dat în judecată Commerzbank pentru că nu au primit bonusurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Commerzbank a fost dat în judecată de 104 bancheri britanici, care susţin că banca nu le-a plătit bonusuri în valoare de 52 de milioane de euro, potrivit Reuters.

Procesul va începe miercuri şi va avea loc la Londra. La tribunal vor fi prezenţi directorul general al Commerzbank, Martin Blessing, şi fostul director al băncii de investiţii Dresdner, Stefan Jentzsch.

Problema neplăţi bonusurilor este veche de mai bine de trei ani. Bancherii britanici au reclamat pentru prima dată banca în 2009, după ce au primit numai o parte din bonusurile promise pentru activitatea din 2008.

O bună parte dintre ei au încasat numai 10% din remureraţia promisă de Dresdner, după ce banca de investiţii a fost preluată de Commerzbank de la Allianz. La momentul respectiv, Commerzbank s-a folosit de o clauză, în care era menţionat faptul că pe timp de criză banca are dreptul să reducă sau să elimine bonusurile promise angajaţilor.

Commerzbank susţine că plata bonusurilor depinde de performanţele băncii, iar instituţia de credit a fost salvată în 2009 de la colaps de guvernul german, care deţine acum o participaţie importantă la companie.

La rândul lor, bancherii susţin că problemele financiare ale Commerzbank nu au legătură cu obligaţiile legale şi contractuale ale băncii.

Ei consideră că banca germană refuză să respecte "promisiuni contractuale" făcute angajaţilor în 2008, în şedinţe interne şi scrisori.

Disputa a ajuns astfel pentru a treia oară în instanţă, după ce niciuna dintre părţi nu a avut câştig de cauză în precedentele procese.

Bonusurile în cauză au fost promise bancherilor de conducerea Dresdner în 2008, când acţionar majoritar era încă Allianz, banca încercând atunci să stimuleze loialitatea în rândul angajaţilor, în faţa turbulenţelor care se anunţau în sistemul financiar.


Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite