Ar mai fi căzut banca Lehman Brothers dacă ar fi avut o femeie la conducere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stilul de conducere al femeilor pare a fi mai potrivit pentru perioadele economice dificile, decât modul de conducere specific bărbaţilor. Cel puţin asta reiese dintr-un studiu realizat de psihologii Geoff Trickey şi So Yi Yeung, din Marea Britanie. Ar mai fi căzut oare marea bancă de investiţii americană Lehman Brothers (“Fraţii Lehman”) dacă dacă ar fi fost un fel de “Lehman Sisters” (adică “Surorile Lehman”)?

Femeile în funcţii de conducere sunt de aproximativ două ori mai prundente decât bărbaţii aflaţi în poziţii similare, relevă studiul realizat de cei doi specialişti ai casei de consultanţă Psychological Consultancy Ltd, din Marea Britanie. Bărbaţii în schimb sunt de două ori mai “aventuroşi” decât doamnele, după cum relevă studiul realizat pe un număr de circa 2000 de subiecţi din peste 20 de sectoare de activitate, de la pompieri până la consultanţi contabili.
“Din studiile noastre reiese că diferenţele dintre bărbaţi şi femei,  în ceea ce priveşte disponibilitatea de a-şi asuma riscuri, sunt de natură genetică” a declarat Trickey, citat de publicaţia online AOL Money. “Asumarea de riscuri este necesară şi de dorit, dar în actualul context avem nevoie de reinstaurarea echilibrului dintre risc şi prudenţă, care a asigurat supravieţuirea speciei noastre” a mai spus cercetătorul britanic.


Şi cum sectorul financiar este considerat principalul vinovat pentru criza actuală, nu puţine sunt vocile care susţin că o prezenţă mai mare a femeilor în structurile de decizie ale instituţiilor de profil ar fi putut preveni turbulenţele actuale. Între aceştia şi Christine Lagarde, actualul şef al Fondului Monetar Internaţional, care în 2010, mai în glumă sau mai în serios spunea : “Dacă Lehman Broters ar fi fost Lehman Sisters, probabil că actuala criză economică ar fi arătat cu totul altfel”

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite