Un avocat din România a câştigat 11,6 milioane de euro în ultimii patru ani. Cine este el?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare venit obţinut în România, pentru care există până acum documente oficiale care indică numele şi prenumele celui care l-a încasat, este cel al avocatului Florentin Ţuca, fondator şi managing partner al firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Ţuca a câştigat în 2010 3,68 mil. euro şi 11,6 mil. euro în ultimii patru ani, scrie Ziarul Financiar.

Florentin Ţuca, cel care coordonează cea mai mare casă de avocatură conform veniturilor realizate, a avut în ultimii patru ani venituri medii de peste 10.000 de euro în fiecare zi lucrătoare sau 240.000 de euro lunar, potrivit declaraţiilor de avere depuse de către soţia acestuia, Ţuca Alina Iuliana, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cel mai bun an în ceea ce priveşte veniturile avocatului a fost 2009, când a raportat încasări de 4,39 mil. euro. Anul trecut, Ţuca, 42 de ani, a încasat "doar" 3,68 mil. euro din profitul de 16,4 milioane de euro al firmei, restul banilor fiind împărţit între cel de-al doilea managing partner al firmei, Gabriel Zbârcea, şi ceilalţi 14 parteneri care au participat la distribuirea profitului din 2010.

Un alt venit anual important dovedit în acte a fost raportat de preşedintele EximBank Ionuţ Costea, cel care a obţinut peste 430.000 de euro anul trecut.

Un alt avocat care câştigă mai mult decât şeful EximBank este Daniel Voicu, managing partner al firmei Voicu & Filipescu, care a raportat venituri de peste jumătate de milion de euro în fiecare din ultimii doi ani, potrivit declaraţiei de avere a soţiei Voicu Rodica Florica, de asemenea judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Voicu şi Ţuca sunt avocaţii fondatori ai unor firme de top în materie de consultanţă juridică, care asistă companii multinaţionale şi bănci prezente pe piaţa locală, precum BCR, AIG, Petrom, General Electric sau Coca-Cola.

Firma Ţuca Zbârcea & Asociaţii are aproximativ 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, în timp ce Voicu & Filipescu numără 40 de avocaţi, potrivit celor mai recente informaţii disponibile.

Veniturile lui Florentin Ţuca pot fi comparate cu cele ale fotbalistului Cristian Chivu, fundaşul echipei Internazionale Milano, care potrivit presei sportive are începând cu 2007 un salariu anual de aproape 5 milioane de euro la formaţia lui Massimo Moratti, miliardar italian care controlează afacerea din energie Saras.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite