Avatar a avut în 2 săptămâni la noi încasări de 1,5 mil. € - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre încasările filmului Avatar, preţul unei părţi a centurii Cluj Est sau continuare trendului descendent a chiriilor în 2010. Printre alte subiecte, Transgaz şi-a planificat investiţii de până la 400 milioane lei pentru 2010, iar legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea fi aplicată din martie.

Avatar a avut în 2 săptămâni la noi încasări de 1,5 mil. €.  Avatar, filmul SF regizat de James Cameron, a reuşit să obţina pe piaţa românească, de la data lansării (17 decembrie) până pe 3 ianuarie inclusiv, încasări de peste 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro) din vânzarea a 308.000 de bilete, potrivit Odeon Cineplex, distribuitorul lungmetrajului. Recordul de încasări pe 2009 pe piaţa locală este deţinut de Ice Age 3 (Epoca de Gheaţă 3: Apariţia Dinozaurilor), care a strâns de la lansarea sa în iulie până pe 25 decembrie anul trecut peste 6,85 mil. lei (1,62 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.

O parte a centurii Cluj Est, la preţ de autostradă: 10,5 mil. euro/km. Lucrările de proiectare şi execuţie a unui tronson din centura de est a municipiului Cluj-Napoca, în lungime de 2,35 kilometri, va costa peste 100 de milioane de lei, inclusiv TVA. Compania Naţionala de Autostrăzi şi Dru­muri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat orga­nizarea unei licitaţii în acest sens, pentru respectivul tron­son al centurii Cluj Est, pentru care estimează un cost al lucrărilor de 86 de milioane de lei, fără TVA, respectiv 102,3 mili­oane inclusiv taxa pe valoarea adăugată, anunţă Financiarul.

Toate chiriile îşi vor continua scăderea în 2010. La finalul lui 2009, specialiştii din domeniul imobiliar au afirmat că efectele crizei şi-au pus amprenta şi asupra închirierilor, iar ajustările cele mai drastice au fost făcute pentru spaţiile comerciale (10-50%) urmate de office (18-25%). În rândul închirierilor rezidenţiale s-au înregistrat cele mai mici reduceri de preţuri, şi anume 15-20%. Potrivit analiştilor, toate segmentele din piaţa închirierilor au fost afectate de criză, dar în zonele periferice preţurile s-au redus cel mai mult, mai ales localitatea Pipera, în timp ce proprietăţile din centru au ţinut ştacheta ridicată, anunţă Curierul Naţional.

Transgaz şi-a planificat investiţii de până la 400 milioane lei pentru 2010. Transportatorul de gaze din România, Transgaz, şi-a planificat pentru acest an inves-tiţii de până la 400 milioane lei, atât în construcţia unor conducte noi de gaze naturale, cât şi în continuarea lucrărilor demarate în anii anteriori, a declarat directorul general adjunct Ioan Rusu, citat de Bursa. "Investiţiile planificate pentru 2010 vor fi un pic mai mari decât cele din 2009 şi vor fi de până la 400 milioane lei. Valoarea investiţiilor realizate de Transgaz în 2009 sunt estimate la 325 milioane lei. Acestea vor fi susţinute atât din surse proprii, cât şi din fonduri structurale", a precizat directorul general adjunct al Transgaz, Ioan Rusu.

Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea fi aplicată din martie. Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea deveni operaţională în martie sau aprilie. Declaraţia a fost făcută pentru NewsIn de directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, Marius Bulugea. Aplicarea legii depinde însă de încheierea contractului de reasigurare. Marius Bulugea a precizat că la sfârşitul lui ianuarie vor începe tratativele cu brokerii, cu reasigurătorii şi societăţile de prim rang pentru încheierea contractului, potrivit Money.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite