Şoferii români nu-şi vor mai putea înmatricula maşinile în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile înmatriculate de români în Bulgaria şi conduse apoi pe drumurile din România le dau bătăi de cap asiguratorilor bulgari, care au ajuns să plătească milioane de euro pentru accidentele în care sunt implicate respectivele autovehicule, a declarat Borislav Bogoev, vicepreşedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară de la Sofia.

În cazul în care un vehicul deţinut de un cetăţean bulgar, care este condus în cea mai mare parte în străinătate, este implicat într-un accident rutier, se trimite o cerere asigurătorilor bulgari sau Fondului de Garantare, în cazul în care nu există nici o asigurare. Aşa se scurg banii din Bulgaria, spune Borislav, potrivit Focus News.

Oficialul bulgar a declarat că cererile trimise Fondului de Garantare până în prezent depăşesc valoarea de 65 milioane leva, adică peste 30 de milioane de euro.

Borislav a menţionat că există un caz în care pe numele unei persoane din nord-vestul Bulgariei sunt înmatriculate nu mai puţin de 720 de maşini.

Impozitele şi taxele mai mici, o procedură de înmatriculare mai uşoară, primele mai mici de răspundere civilă în Bulgaria, faţă de cele din alte ţări europene, inclusiv România, sunt doar câteva dintre motivele care au dus la situaţia actuală.

Drept urmare, Parlamentul de la Sofia va adopta anumite amendamente legale care vor face imposibilă ca o maşină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă ţară să continuă să poarte un număr de înmatriculare din Bulgaria, a dezvăluit Borislav Bogoev.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite