Toyota le dă ultimatum furnizorilor: scad preţurile sau sunt înlocuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toyota Corolla
Toyota Corolla

Toyota le-a spus furnizorilor din Japonia să reducă preţurile pieselor, în caz contrar urmând să fie înlocuiţi cu alţi producători de piese de peste hotare, în contextul în care yenul se apreciază, au dezvăluit patru persoane implicate în discuţii.

Toyota pierde 34 miliarde yeni (443 milioane dolari) profit operaţional pentru fiecare apreciere de 1 yen a monedei japoneze în faţa dolarului. Din acest motiv, producătorul auto japonez vrea să scadă costurile, unor furnizori cerându-le chiar şi costuri scăzute la jumate, pentru a compensa aprecierea yenului.

Toyota le-a cerut scăderea preţurilor celor 219 mari furnizori pe care îi are în Japonia, în cadrul unei întâlniri de la sfârşitul lunii august. Purtătorul de cuvânt al producătorului auto a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, informează Autonews.

Yen-ul s-a apreciat la un nivel record, ajungând în august la 75,95 yeni/dolar. De la începutul acestui an fiscal, de la 1 aprilie, cursul mediu a fost de 79,54 yeni/dolar, faţă de 88,68 yeni/dolar în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite