Nevoia de viteză: imagini de la cea mai aşteptată cursă ilegală de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursele ilegale de maşini sunt un hobby foarte periculos, atât pentru participanţi şi pentru spectatori, cât şi pentru simplii trecători. La nivel global au loc tot felul de evenimente dedicate curselor de maşini, dar Openul de la Stockholm, Suedia, este unul dintre cele mai importante.

În ciuda protestelor poliţiei, evenimentul de la Stockholm este ţinut anual, din 1982, în ultimul week-end al lunii august, în prezenţa a mii de spectatori care se adună pe străzile din oraş să vadă cursele de maşini care aduc adrenalină suficientă pentru întregul an. Deşi nu există reguli pe care maşinile trebuie să le respecte pentru a intra în cursă (conduci ceea ce aduci), concurenţii trebuie să aibă suficientă viteză cât să parcurgă o distanţă de 300 de metri în 9 secunde şi să aibă sub capotă macar 1.000 de cai putere.

Câştigătorii anteriori au bătut recorduri şi au parcurs respectiva distanţă înn 7,96 secunde, într-o competiţie la care au participat 50 de vehicule.

Ca şi în ultimii ani, fanii evenimentului s-au împrăştiat în 15 locaţii din Stockholm, pentru a deruta autorităţile cu privire la reala locaţie a cursei la care au participat 32 de maşini. Câştigătorul de anul acesta a fost un Camaro.

Urmăriţi o colecţie de înregistrări de la marele eveniment

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite