Ford opreşte producţia utilitarei Transit Connect în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford mută producţia Transit Connect din România în Spania
Ford mută producţia Transit Connect din România în Spania

Autoutilitara Transit Connect va mai fi produsă în România doar câteva zile, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare producţia să se mute într-o fabrică din Spania, potrivit unor surse din interiorul fabricii, citate de Gazeta de Sud.

Potrivit aceloraşi surse, în prezent se produc în jur de 100 de autoutilitare uşoare Transit Connect pe zi. În uzina de la Craiova, Ford va produce doar maşini pe platformă B, de clasă mică, aşa cum este modelul B-Max, dar şi motorul turbo pe benzină, de un litru, EcoBoost. Fabrica din Spania, Valencia, va fi specializată pe producerea de maşini pe platformă C, aşa cum este şi Transit Connect.

Imediat după ce va înceta producţia de Transit Connect, la Craiova se vor instala liniile de producţie pentru noul Ford B-Max, care va intra în fabricaţie în producţia de masă în prima parte a anului viitor.

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO cu prototipul modelului B-Max

image

Ford a preluat fosta fabrică Daewoo acum patru ani, dar până în acest moment a produs aici doar modelul Transit Connect asamblat din kituri produse în Turcia.

Oficialii Ford Europa au anunţat în urmă cu câteva luni reorganizarea producţiei în fabricile Ford din Europa.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite