Guvernanţii se hotărăsc până în iunie dacă modifică taxa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely

Am putea avea o nouă taxă auto de anul viitor. Guvernanţii se decid dacă schimbă din nou taxa auto până în iunie, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

"Vrem să anunţăm din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca până la sfârşitul lui iunie să spunem dacă, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto şi cum anume va arăta aceasta. Oamenii trebuie să ştie din timp. Vrem să respectăm, în eventualitatea unei modificări, principiul «poluatorul plăteşte», consacrat la nivel european", a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely la conferinţa Mediafax Talks About Auto Industry.

Şi premierul Emil Boc a anunţat crearea unui grup interministerial care are drept scop analizarea oportunităţii de a modifica taxa auto. "Un grup interministerial va lucra la o propunere pentru 2011, în parteneriat cu mediul de afaceri de profil", a spus Boc.

Social-democratul Nicolae Nemirschi, care a ocupat fotoliul de ministru al Mediului în timpul scurtului partenerial PDL-PSD, anunţa că se intenţionează calcularea taxei auto pe principiul "poluatorul plăteşte". Guvernul a introdus taxa auto în urmă cu doi ani.

Grupul interministerial menit să analizeze taxa auto nu este singurul pe care prmierul Emil Boc şi-l doreşte. Un altul  va avea drept scop realizarea unei strategii care să pregătească trecerea la automobilul electric.

"Mâine (miercuri -n.r.) voi propune înfiinţarea în Guvern a unui grup interministerial de lucru, care să pregătească o strategie a României pentru ceea ce înseamnă automobilul electric (...) Probabil că mulţi vor spune ce ne trebuie astăzi nouă să purtăm o discuţie despre automobilul electric, pentru că în lume suntem doar la faza incipientă când ţările cele mai avansate se gândesc la producţie limitată începând cu 2011, cu 2012, iar noi încercăm să ne gândim la un asemenea aspect în condiţiile în care nu avem potenţialul pe care îl au foarte multe ţări avansate din lume", a declarat Boc, citat de Mediafax.

El a apreciat că acest automobil nu va mai reprezenta peste câţiva ani "o idee năstruşnică", ci un avantaj real pentru protecţia mediului, deoarece va reduce dependenţa de carburanţi, va diminua gradul de poluare şi va conduce la construcţia unei infrastructuri, având în vedere că aceste maşini vor necesita echipamente speciale, precum bateriile electrice.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite