De ce îşi cumpără românii maşini scumpe?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, numărul românilor care folosesc transportul public a scăzut simţitor. În 1990, suma tuturor calătoriilor cu transportul în comun se ridica la 2,5 miliarde, dintre care 52% cu autobuze şi microbuze, 27,5% cu tramvaiul, 10,5% cu troleibuzul, iar 10% cu metroul.

În 2010, numărul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun a scăzut la 2,1 miliarde (de călătorii pe an). Maximul ultimilor 21 de ani a fost atins în 1992: 3,5 miliarde.

Aşa se explică de ce oraşele României, mai cu seamă Capitala, sunt pline de maşini care gonesc care încotro, la orice oră din zi, de se miră străinii: dar voi, românii, când mai munciţi, dacă sunteţi tot timpul cu maşinile pe stradă?" Şi nu orice fel de maşini. Odată eliberaţi, după 90, de obligaţia de a alege între Dacia şi Oltcit, românii au devenit mari amatori de maşini străine, noi şi second hand.

În ciuda crizei şi a preţurilor, românii preferă maşinile, în detrimentul transportului în comun. Chiar dacă nu stau prea bine cu banii, mulţi români preferă să-şi cumpere maşini scumpe, uneori mult peste posibilităţi. Maşina nu este un simplu mijloc de transport. Ea joacă, pentru mulţi, rolul de blazon social.

Click aici şi spune şi tu de ce crezi că îşi cumpără românii maşini scumpe. Tu ce maşină ai cumpăra astăzi?

Vezi pe forbes.ro cum arată cele mai tari aplicaţii pentru maşina ta

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite