Pe scuter doar cu permis de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care circulă pe scutere trebuie să obțină un permis
Cei care circulă pe scutere trebuie să obțină un permis

Deputaţii din Comisia juridică şi din Comisia de industrii şi servicii au adoptat, marți, raportul comun la proiectul de lege care modifică OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Cea mai importantă prevedere este cea care impune obligativitatea obţinerii unui permis de conducere special pentru deţinătorii de mopede care nu posedă un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.

"Comisia Juridică, Disciplină şi Imunităţi, în raport comun cu Comisia de industrii, la propunerea MAI, a aprobat un amendament care urmează să fie introdus într-un raport care va fi supus votului din plen. Concret, cei care vor putea să conducă pe drumuri publice mopede trebuie să fie posesorii unui permis de conducere special pentru conducătorii de mopede. Aceştia vor da un examen special construit şi destinat celor care vor conduce aceste mopede", a declarat deputatul Bogdan Ciucă, vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei.

Bogdan Ciucă a mai spus că modificarea legislativă este necesară, având în vedere că "statistic au fost foarte multe accidente, unele cu urmări foarte grave în care au fost implicaţi cei care conduceau aceste mopede".

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite