Constructorul Renault, condamnat pentru sinuciderea unui angajat francez pe care l-a presat să vină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un francez angajat la Renault s-a sinucis în 2006 pentru că a fost supus unor presiuni greu de suportat, fiind trimis să lucreze în România împotriva voinţei lui. La mai bine de cinci ani de la incident, Curtea de Apel de la Versailles a găsit vinovată compania Renault pentru "eroarea impardonabilă" a exercitării de presiuni.

Inginerul, angajat la Centrul de Tehnologie al Renault din Guyancourt (regiunea Île-de-France), s-a sinucis în octombrie 2006, aruncându-se de la etajul cinci al clădirii în care lucra.

Soţia lui a dat în judecată compania auto, acuzând că i-a supus partenerul unor presiuni greu de suportat, detaşându-l în România împotriva dorinţei lui. Femeia a susţinut că soţul ei se temea că nu va face faţă exigenţelor tot mai ridicate impuse în proiectele ce urmau să fie desfăşurate.

În 2009, un tribunal pentru afaceri de securitate socială din Nanterre a condamnat Renault, relatează FT1. Constructorul auto a cerut revizuirea primei hotărâri.

Dosarul a ajuns în faţa Curţii de Apel din Versailles, care a stabilit astăzi că decizia instanţei inferioare şi acuzaţia de "eroare impardonabilă" au fost corecte. Judecătorii Curţii de Apel au precizat că grupul Renault era conştient de presiunile privind sarcinile de serviciu la care îşi supunea angajatul.

Cazul inginerului de la Centrul de Tehnologie nu este unic. În 2006, trei angajaţi Renault şi-au luat viaţa în decurs de patru luni, iar în 2007 s-a sinucis un muncitor de la Peugeot - Citroën. De atunci, companiile au luat măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite