Auto Evolution: “Poliţiştii români folosesc în misiune transportul public”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ianuarie 2011, presa regională a scris despre cazul unor agenţi de poliţie din câteva comune clujene care sunt nevoiţi să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu maşina personală în misiune, pentru că Poliţia locală nu dispune de un număr suficient de maşini şi nici de fonduri de benzină pentru cele existente. Auto Evolution a preluat , tradus şi transmis informaţia astfel: "Poliţia română care a cumpărat Loganurile de 80.00

"În 2008, Poliţia Română căuta pe piaţă modele de maşini performante şi accesibile, însă a rămas cu buza umflată", scrie Auto Evolution. A optat pentru Dacia Logan, un autoturism accesibil, dar al cărui "upgrade" a făcut ca preţul unei singure unităţi să sară de la 12.000 de euro, la aproape 80.000. La doi ani distanţă, în 2011, în România există poliţişti care sunt nevoiţi să folosească transportul public când merg în misiune.

Publicaţia "Auto Evolution" scrie despre eşecul Poliţiei Române în a-şi dota personalul cu autovehicule performante şi bine echipate pentru sarcinile zilnice. Deşi căutările pentru "maşina poliţienească perfectă" au fost acerbe, autorităţile au optat pentru Dacia Logan.

Sursa citată descrie autoturismul fabricat în România ca fiind slab echipat, cu performanţe reduse, dar accesibil. "Forţele de ordine aveau nevoie de mai puţin de 400 de maşini iar, dat fiind că bugetul aprobat pentru autovehicule era mult peste preţul celor 400 de unităţi (un Logan costă aproximativ 12.000 de euro), Poliţia Română a decis să le tuneze", scrie Auto Evolution.

După "upgrade", preţul unui "Logan poliţienesc" a ajuns la 78.750 de euro.

"Acelea erau vremurile bune. În prezent, Poliţia nu-şi mai permite să folosească maşinile cumpărare în 2008. Nu pentru că nu ar mai funcţiona, dar pentru că nu merg fără combustibil. Acesta costă bani de care Poliţia nu mai dispune", notează Auto Evolution.

"Presa română scria, săptămână aceasta, că există ofiţeri de poliţie din judeţul Cluj ce sunt nevoiţi să folosească mijloacele de transport în comun când pleacă în misiune, din cauza lipsei de fonduri pentru benzină", continuă sursa citată.

Citeşte AICI despre situaţia agenţilor din judeţul Cluj la care fac referire jurnaliştii de la Auto Evolution

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite