FOTO Ferrari a creat un model special pentru Eric Clapton. Care e preţul uriaş plătit de artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferrari a creat modelul SP12EC, ca tribut adus carierei chitaristului Eric Clapton şI pasiunii sale pentru maşinile Ferrari, scrie luxuo.com. Modelul a fost construit de Centro Stile Ferrari, în colaborare cu Pininfarina şI inginerii din Maranello şI este bazat pe platforma modelului 458 Italia şI inspirat de 512 BB.

Ferrari spune că artistul şi-a dorit o maşină inspirată din 512 BB dar upgradată, aşadar modelul păstrează şi câteva dintre caracteristicile tehnice ale lui 512 precum motorul V8, de 4.5 litri, şI cutia de viteză cu 7 trepte.

image

Maşina face parte din programul One-Off lansat de Ferrari în 2007 pentru a crea modele unice, personalizate la cererea clienţilor. Condiţia pentru ca aceste maşini să fie executate este că trebuie să fie bazate pe o platformă Ferrari care deja există.

Eric Clapton a spus că realizarea maşinii a fost ca şi cum te-ai afla în faţa unei pânze albe pe care trebuie să o colorezi."A fost o experienţă grozavă, una dintre cele mai satisfăcătoare pe care le-am experimentat vreodată", a spus Clapton.

Artistul nu a declarat preţul plătit pentru execuţia maşinii, dar surse spun că ar fi costat în jur de 4.75 milioane de dolari.

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite