CE vrea să interzică circulaţia maşinilor diesel şi pe benzină în oraşele europene până în 2050

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeană Siim Kallas propune interzicerea circulaţiei autovehiculelor care folosesc benzină şi motorină în centrele marilor oraşe europene până în anul 2050, informează autocar.

Prin această iniţiativă Comisia Europeană speră să reducă dependenţa de petrol  a Europei cu 60%. Popunerea inaintată de comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeană Siim Kallas luni urmăreşte şi înlocuirea transportului ritier cu cel pe calea ferată pe distanţe care sunt mai mari de 305 kilometri, potrivit autocar.co.uk.

"Impresia larg răspândită este că reducerea emisiilor de dioxid de carbon nu poate veni decât cu o reducere a mobilităţii populaţiei. Lucru total greşit" a spus comisarul european Siim Kallas.

De asemenea, Comisia Europeană vrea ca la finalul următoarelor patru decenii, jumătate din parcul auto al Europei să fie format din maşini cu zero emisii de CO2.

Există planuri şi pentru crearea unei reţele de transport europene integrate (Single European Transport Area) care să lege toate aeroporturile de principalele linii feroviare atât pentru transportul de persoane cât ţi pentru cel de marfă.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite