Soluţia pe care au găsit-o turiştii pentru a se deplasa mai uşor de Sărbători: închiriază maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada Sărbătorilor de Iarnă se închiriază mai multe maşini
În perioada Sărbătorilor de Iarnă se închiriază mai multe maşini

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce efervescenţă și în piața auto, care pe parcursul anului a înregistrat performanțe negative. Sectorul închirierilor de mașini vede în ultimele săptămâni din 2011 un nivel neașteptat de comenzi, majoritea lor provenind din partea turiștilor străini și locali care merg de obicei în excursii către stațiunile de iarnă.

Sixt Rent a Car estimează că finalul de an va aduce o creştere de 15% a comenzilor pentru închirierile de maşini. La baza acestei aprecieri se află un trafic mai ridicat specific perioadei sărbătorilor de iarnă, când turiştii străini şi românii stabiliţi în alte ţări revin în România, iar comenzile clienţilor de pe plan local care au nevoie de un automobil exact pentru deplasarea pe perioada sejurului sunt în creştere.

„În mod natural piaţa de rent-a-car vede o efervescenţă în perioada sărbătorilor, când există o predispoziţie şi o necesitate pentru deplasare", a declarat Dudy Perry, CEO New Kopel. „Dacă anul trecut cifrele au fost mult peste aşteptări, în acest an urmărim o creştere de circa 15% pe acest segment. Avem mai multe linii de clienţi pe care urmărim sa îi atragem cu ofertele noastre: atât clienţi corporate, care de obicei au un volum stabil de comenzi, cât şi turiştii străini şi clienţii români care înţeleg beneficiile închirierii unei maşini la destinaţia de vacanţă", a declarat Perry.

Cea mai mare parte a clienţilor, în procentaj de circa 80%, sunt clienţi străini care vin în România pe perioada sărbătorilor pentru a călători către staţiunile de iarnă. Mai mult de 75% dintre aceştia închiriază de obicei automobile pe o perioadă medie de 5 zile.

Sixt Rent a Car a crescut în acest an numarul automobilelor din flota de închirieri cu 25% ajungând acum la 500 de automobile disponibile la nivel naţional, cu modele care se încadrează atât în clasa mini, pentru utilizarea urbană, cât şi automobile premium, pentru clienţii orientaţi către un grad ridicat de confort.

„Avem deja un volum de rezervări înregistrate pentru zilele următoare şi ne aşteptăm ca numărul acestora să crească în zilele următoare. Avem clienţi care vin din diferite ţări europene, cu predilecţie Germania, Italia, Spania şi Franţa, dar şi clienţi de pe plan local care urmează să plece spre staţiunile din România pentru sporturi de iarnă. Pentru intervalul 19 decembrie - 4 ianuarie estimăm ca vom avea mai mult de 300 de automobile rezervate", a spus Dudy Perry.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite