FOTO Fiat 500 electric se va lansa în Statele Unite ale Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se prevede un viitor în "emisii zero" pentru maşinuţa Fiat 500
Se prevede un viitor în "emisii zero" pentru maşinuţa Fiat 500

Peste doi ani, datorită unei alianţe între Chrysler şi Fiat, va apărea pe piaţa americană Fiat 500EV cu emisii zero. Fiat 500EV este ecologic şi oferă consumatorilor posibilitatea de a se elibera de povara preţurilor la combustibil şi a fost expus la Salonul Auto de la Detroit.

"Alianţa cu Fiat prezintă noi oportunităţi de a combina cunoştinţele de inginerie şi este un produs remarcabil al eforturilor noastre", a declarat Scott Kunselman, vicepreşedinte senior al Departamentului de Inginerie Chrylser.

Fiat 500 este mic, iar platforma este perfectă pentru integrarea tehnologiei uşoare electrice. Chrysler a fost aleasă de Departamentul de Energie american şi a primit 48 de milioane dolari pentru testări. Fondurile intră în cele 2,4 miliarde de dolari alocate de către guvernul american în planul de stimulare a creării maşinilor "curate".

"Această iniţiativă arată modul în care guvernul, industria auto, furnizorii şi alţi parteneri strategici din industrie sunt gata să conlucreze pentru atingerea obiectivelor comune şi demonstrează cât de repede poate fi introdus pe piaţă acest tip de tehnologie avansată", a spus Paolo Ferrero, Senior Vice President Fiat Powertrain. Fiat 500EV a fost prezentat la Nord-American International Auto Show în acest an.

Vezi aici galerie FOTO cu maşinuţa Fiat 500

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite