Angajaţii Dacia vor lucra din martie şi sâmbăta, în două schimburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania a devenit, în 2009, principala destinaţie de export a Dacia
Germania a devenit, în 2009, principala destinaţie de export a Dacia

Salariaţii uzinei Dacia de la Mioveni vor lucra de luna acesta şi sâmbăta în două schimburi, cu sciopul de a creşte capacitatea de producţie, potrivit directorului general al constructorului auto, Jerome Olive, citat de Mediafax.

În prezent, la Dacia se produc zilnic 1.350 de unităţi. Însă, din această lună, angajaţii vor f chemaţi la muncă şui sâmbătăp, când vor lucra în două schimburi. "Ne adaptăm producţia la cerere, iar mixul actual, de cinci modele, este programat să facă faţă cererii ", a afirmat şeful Dacia, prezent la salonul auto de la Geneva pentru lansarea Duster.

El a menţionat că uzina poate să producă 350.000 de unităţi pe an, din care o parte semnificativă va fi modelul Duster. Potrivit acestuia primul SUV produs de Dacia nu are concurenţă în ceea ce priveşte preţul. Dacă, totuşi, poate fi achiziţionat un SUV la un preţ apropiat, acesta este second hand, dă asiguri şeful de la Dacia.

Modelul poate fi achiziţionat în România de la preţuri cuprinse între 10.500 de euro şi 15.600 de euro, cu TVA inclus, în funcţie de versiune.

Pe lângă Duster, Dacia mai produce şase modele de maşini, respectiv Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală, notează Mediafax.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite