Cele mai sigure maşini ale anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scor cât mai bun la testele de siguranță a devenit indispensabil pentru producătorii auto care activează pe piața europeană. Datorită tehnologiei din prezent, care evoluează permanent, o suită de noi dotări de siguranță și sisteme de securitate sunt disponibile clienților.

Rezultatele Euro NCAP reflectă progresele făcute, scoțând în evidență mașinile care depășesc așteptările clienților în materie de siguranță, dar și pe cele care nu reușesc să facă acest lucru.

După ce a publicat testele a 53 de mașini pe parcursul anului 2011, Euro NCAP a prezentat azi un top al celor mai bune autoturisme, pe clase, din punctul de vedere al siguranței. Printre vehiculele testate anul trecut s-au aflat și cele mai noi vehicule electrice disponibile pe piață.

Cel mai slab rezultat, Dacia Duster

11 automobile au obținut doar patru stele, în timp ce recordul negativ al anului trecut este deținut de Dacia Duster cu doar trei stele. În schimb, mașinile care au fost alese drept cele mai bune din clasele lor au obținut punctajul maxim de 5 stele și au avut scoruri foarte bine la cele 4 arii de interes ale Euro NCAP.

Cele mai bune mașini pe categorii sunt:

• Categoria off-roadere mici : Audi Q3
• Categoria Supermini: Chevrolet Aveo
• Categoria mașini de familie mici: Ford Focus
• Categoria Mini MPV: Mercedes B Class
• Categoria mașini de familie mari: Volvo V60

Rezultate bune în categoria proprie au fost obținute și de Chevrolet Malibu, Mercedes M Class, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20 și BMW X1. O manțiune specială este legată de Ford Ranger, singurul pick-up testat de Euro NCAP în 2011. Ranger este cel mai sigur pickup de până acum testat de organizație și a performat foarte bine în toate domeniile, inclusiv în cel ce privește protecția pietonilor.

Nissan LEAF a fost primul vehicul electric care a primit ratingul de 5 stele, acest tip de vehicule eco având de trecut niște cerințe mai stricte care vizează și integritatea sistemului de acumulatori după impact. Euro NCAP a mai premiat și câțiva producători pentru introducerea unor sisteme de siguranță inovative.

Ford Focus, oferit cu sistemele Active City Stop, Driver Alert Forward Alert și Lane Keeping Aid, a fost prima mașină de volum care a primit patru astfel de distincții. Mercedes-Benz Clasa B și Volvo V60 au mai fost răsplătite pentru sistemele Collision Prevention Assist și City Safety, dar și pentru Sistemul de Frânare de Urgență Autonom(AEB).

În 2012, Euro NCAP va introduce standarde mai stricte la testele pentru protecția pietonilor.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite