16 autoturisme, "convocate" pentru testul confortului termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute, revista "Autoshow" a organizat un test inedit la care au participat 16 autoturisme reprezentative din clasa medie şi mică. Toate maşinile au fost aduse cu o

La sfârşitul săptămânii trecute, revista "Autoshow" a organizat un test inedit la care au participat 16 autoturisme reprezentative din clasa medie şi mică.
Toate maşinile au fost aduse cu o seară înainte, pentru ca, a doua zi, să fie întocmit clasamentul confortului termic în funcţie de timpul în care fiecare dintre acestea a ajuns la temperatura de 16 grade Celsius în habitaclu. Dimineaţa, la o temperatură exterioară de 0 grade Celsius, toate autoturismele au fost pornite în acelaşi timp, având la bord câte un termometru. Pentru încălzirea habitaclului, a fost folosită doar instalaţia de încălzire a maşinilor, cu ventilaţia la maximum. Toate maşinile care au participat la acest test au fost echipate cu motorizarea de bază pe benzină.
"Acest test are o importanţă deosebită în sezonul rece, fiind cunoscut faptul că, la temperaturi scăzute, viteza de reacţie a şoferului este mai lentă. Pe de altă parte, testul are relevanţă şi din punct de vedere strict al confortului conducătorului auto", a declarat Andrei Taflan, director editorial al grupului Automedia, oragizator al acestui eveniment.
Primele trei maşini care au ajuns la temperatura interioară de 16 grade Celsius au fost Hyundai Accent, Dacia Logan şi Renault Clio.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite