VIDEO Zoe, numele viitoarei berline electrice Renault subiect de dispută în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlina electrică Renault ZOE. Sursa: Reno.ro
Berlina electrică Renault ZOE. Sursa: Reno.ro

Două familii au dat în judecată Grupul auto francez Renault deoarece şi-a botezat berlina electrică ZOE, iar fetele care poartă acest nume ar deveni astfel ţinta glumelor. Automobilul va fi scos la vânzare în 2012.

Magistraţii vor da un verdict în acest caz peste trei săptămâni. În Franţa aproximativ 35.000 de femei poartă numele Zoe, transmite Mediafax.

"Vor să aleagă numele copiilor noştri pentru a compensa performanţele reduse ale unui vehicul. Constatăm că industriaşii, pentru a-şi valoriza şi umaniza produsele, transformă prenumele în mărci. În funcţie de noroc, putem deveni vase de flori sau perii de toaletă", a declarat în instanţă avocatul celor două familii.

În replică avocatul Renault, a declarat că grupul a înregistrat marca ZOE, cu majuscule şi fără accent, în 1991, într-o perioadă în care numele nu era la modă în Franţa.

n prezent, legea nu interzice utilizarea comercială a unor prenume. Racheta Ariane, parfumul Anais, mâncarea pentru pisici Felix, buticurile Chloe...toată lumea o face", a spus avocatul grupului auto.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite