Zile "verzi" la Salonul Auto de la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia de anul acesta, cuvântul de ordine pare a fi reducerea poluării, a consumului de combustibil şi menţinerea unui mediu înconjurător cât mai curat. Majoritatea producătorilor

La ediţia de anul acesta, cuvântul de ordine pare a fi reducerea poluării, a consumului de combustibil şi menţinerea unui mediu înconjurător cât mai curat.

Majoritatea producătorilor vor demonstra cum reuşesc să conceapă modele cu consum de combustibil cât mai redus. Germanii de la BMW deja au în program Seria 1 cu un sistem "start-stop", care va reduce şi emisiile poluante şi mai ales consumul. Toyota şi Honda vor prezenta prototipuri pentru viitoarele modele cu propulsie hibridă. Studiul Toyota Hybrid X prezintă un posibil model hibrid de la niponi. Conceptul celor de la Honda este un model sport, de dimensiuni mici, pentru a arăta lumii că o maşină sport nu trebuie să fie neapărat o mare consumatoare de combustibil. Americanii de la Dodge vin la Geneva cu un prototip decapotabil cu două locuri, care dacă va intra în producţie s-ar putea vinde cu 15.000 de dolari.

Audi A5

Dacă grila frontală este asemănătoare cu a celorlalte modele ale producătorului din Ingolstadt, farurile sunt de dimensiuni mult mai mari. A5 are mai multe linii angulare pe capotă şi uşi. Specialiştii spun că Audi A5 va da tonul designului viitoarelor modele ale producătorului german. Modelul va fi lansat în vara acestui an şi va fi poziţionat în gamă între A4 şi A6. Principalii competitori ai modelului A5 vor fi BMW Seria 3 Coupe şi Mercedes-Benz CLK. Conducerea companiei spune că A5 va fi construit în 35.000 de exemplare anual în fabrica de la Ingolstadt, Germania.

BMW

La trei ani după ce au lansat Seria 1, bavarezii anunţă încă o variantă pentru cel mai mic model din gamă: o maşină sport cu trei uşi. Anul trecut, Seria 1 a reuşit să detroneze Seria 5 de pe poziţia secundă la capitolul vânzări în Europa, BMW reuşind să comercializeze 132, 129 de unităţi din Seria 1 şi 125, 381 din Seria 5, conform JATO Dynamics. Cu noi versiuni, precum cea în trei uşi, care va fi disponibil în showroomuri în Europa de luna viitoare, alături de un Coupe, programat să intre pe piaţa europeană anul acesta, şi pe cea a SUA anul viitor, BMW speră să depăşească vânzările de Seria 1 din 2006.

Mercedes-Benz

Noua Clasă C de la Mercedes va avea un rol important în volumul de vânzări şi menţinerea locului trei mondial, dar şi în păstrarea imaginii de marcă de prestigiu al constructorului din Stuttgart. Noua Clasă C a reprezentat modelul cu cel mai mare număr de kilometri dedicaţi testărilor: aproximativ 25 de milioane. De asemenea, Clasa C este primul prototip Mercedes realizat integral pe calculator.

Volvo

Designerii de la Volvo au desenat noul break V70 mult mai elegant decât predecesorul, în efortul de a stopa migraţia clienţilor către modelele minivan sau SUV. Volvo a încercat să păstreze reputaţia maşinii de model practic, prin mărirea capacităţii portbagajului şi prin bancheta spate, care are inclusă un scaun ajustabil pentru copii. Volvo spune că 80 din producţia anuală de V70 va fi destinată pieţei din Europa, în timp ce o treime din capacitate va fi destinată pieţei suedeze.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite