Volkswagen vrea acţiuni la Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferdinand Piech, omul care conduce cel mai puternic grup auto european, se arată interesat de preluarea unui pachet de acţiuni în cadrul Ferrari. Marca este fără îndoială cel mai de succes brand aflat sub umbrela Fiat, ceea ce face din Căluţul Cabrat o tentaţie pentru marile nume din industrie.

Ferdinand Piech, omul care conduce destinele grupului Volkswagen, se pare că râvneşte la o felie din succesul Scuderiei, surse neoficiale susţinând că nepotul lui Ferdinand Porsche plănuieşte achiziţia unui pachet de acţiuni în cadrul Ferrari. Piech ar investi astfel cu folos o parte din resursele financiare ale grupului VAG, estimate la aproximativ 19,6 miliarde de euro.

Analiştii susţin că brandul italian Ferrari este evaluat la o sumă cuprinsă între 2,3 şi 3,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că achiziţionarea unui pachet de acţiuni nu ar fi o problemă pentru nemţi.

Mai mult decât atât, infuzia de capital, survenită în urma preluării de către Piech a pachetului de acţiuni, ar putea ajuta Fiat să finalizeze preluarea Chrysler, un proces anevoios şi destul de costisitor. Rămâne de văzut cum va reacţiona Sergio Marchionne, şeful Fiat şi Chrysler, la intenţiile grupului Volkswagen.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite