Volkswagen introduce sistemul de pornire a maşinii fără cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volkswagen va introduce sistemul de acces, pornire şi închidere fără cheie şi pe modelele Golf, Scirocco şi Tiguan. Sistemul KESSY va fi oferit în mod opţional şi adăugarea acestuia costă 355 de euro în Germania.

Vehiculele echipate cu sistemul KESSY nu au nevoie de o cheie in contact pentru a porni motorul, iar uşile sunt descuiate şi încuiate automat în momentul în care şoferul se află la mai puţin de 1,5 metri de maşină, respectiv când şoferul părăseşte vecinătatea imediată a vehiculului.

Graţie performanţelor deosebite ale sistemului, proprietarul nu trebuie să tină cheia în mână în mod neapărat, uşile putând fi descuiate în timp ce cheile sunt în buzunarul sau în geanta acestuia.

Pentru a descuia uşile odată ajuns lângă maşină, şoferul trebuie doar să acţioneze mânerul uşii respective. Încuierea uşilor se poate face prin apăsarea butonului de pe mânerul uşii, cu toate că acest lucru se face în mod automat odată ce şoferul s-a depărtat cu tot cu cheie la mai mult de 1,5 metri de vehicul şi motorul este oprit.

Blocarea şi deblocarea volanului este realizată în aceeaşi manieră ca la un vehicul obişnuit, exceptând necesitatea unei chei în contact. Practic, sistemul de siguranţă deschide blocajul volanului doar dacă detectează semnalul radio corespunzător de la cipul din cheie.

Sistemul KESSY a fost dezvoltat special pentru Phaeton şi a intrat ulterior şi pe alte modele din Grupul Volkswagen. Cei de la Volkswagen au declarat că introducerea acestui sistem pe modelele mai ieftine din gama sa reprezintă strategia de marketing a grupului, respectiv cea de a furniza tehnologie de top şi pentru modelele mai mici din gamă.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite