Volkswagen, vanzari în creştere datorită pieţelor chineze şi americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Volkswagen a raportat o creştere de 8,6% a vânzărilor la nivel global în luna mai, ajungând la 604.200 autovehicule, faţă de cele 556.500 de unităţi din luna mai a anului trecut. Totuşi, oficialii constructorului german au sugerat că perioada de criză din industria auto nu s-a încheiat, informeaza autonews.com.

Vânzările de la începutul anului au însumat  2,94 de milioane de autovehicule la nivel mondial, cu 18,1% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Christian Klingler, membru al departamentului de vânzări de la Volkswagen, a declarat că aceste creşteri sunt mai degrabă rezultatul comparării cu anul 2009, unul dintre cei mai slabi de până acum pentru industria de profil. “Chiar dacă avem vânzări bune, tendinţa actuală a pieţei nu ne permite să tragem concluzii asupra evoluţiei viitoare. 2010 rămâne un an al provocărilor pentru industria auto”, a adăugat reprezentantul Volkswagen.

Asia conduce
Vânzările din China, cea mai mare piaţă de desfacere a companiei, au condus detaşat clasamentul, cu o creştere de 48,2%, ajungând la un număr de 777.800 de autovehicule vândute de la începutul anului şi până în luna mai. Vânzările din India s-au dublat în aceeasi perioadă de cinci luni, ajungând la 13.500 de unităţi. Drept urmare, vânzările Volkswagen din întreaga regiune Asia-Pacific au crescut cu 47,6% în primele cinci luni.

În Statele Unite, creşterea vânzărilor a continuat într-un ritm “satisfăcător” de la începutul anului până la finalul lunii mai, avansând cu 33,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările din Spania au crescut cu 44,5%, iar în Marea Britanie, compania a înregistrat o creştere a vânzărilor de 32,2% în perioada menţionată.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite