Violenta si ghicitoarele cresc audienta OTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pro TV, TVR 1 şi Antena 1 rămân cele mai vizionate posturi de televiziune

Un comunicat al Clubului Român de Presă cataloga emisia

Cifrele de audienţă ale televiziunilor suferă mutaţii, pe o piaţă cuprinsă de un dezinteres "estival" faţă de programele tv. Principalele posturi au pierdut zeci de mii de telespectatori pe parcursul lunii iunie, în comparaţie cu luna mai, conform ultimelor date ale TNS-AGB Internaţional. Un singur actor pare să câştige din pierderile celorlalţi: OTV, care a avut o creştere de audienţă de 30 de procente luna trecută.

Pro TV, TVR 1 şi Antena 1 rămân primele în topul audienţelor naţionale în iunie, neînregistrându-se modificări de clasament faţă de luna mai. Pro TV s-a clasat pe primul loc ca audienţă la nivel naţional, fiind urmărit, în medie, de 322.000 de români. TVR 1 ocupă locul al doilea, cu o medie de 294.000 de telespectatori, iar Antena 1, locul al treilea, cu o medie de 271.000 de telespectatori, potrivit datelor TNS-AGB, citate de NewsIn.

OTV creşte din amenzi

Surpriza ultimelor estimări vine din direcţia OTV-ului, care a înregistrat cea mai mare creştere de audienţă, la nivel naţional, în luna iunie, cu peste 30% mai mult decât în luna mai. Canalul a fost urmărit, la nivel naţional, în medie, de 122.000 de telespectatori (cotă de piaţă de 4,8%), spre deosebire de luna mai (90.000 de telespectatori).

La nivel urban, OTV a fost urmărit în luna iunie, în medie, de 64.000 de telespectatori (cotă de piaţă de 4,5%), în comparaţie cu luna mai (54.000 de telespectatori). Creşterile pot fi puse pe seama evenimentelor speculate de OTV, care i-au atras critici ale Clubului Român de Presă şi numeroase amenzi şi somaţii de la CNA.

OTV a încălcat de mai multe ori legislaţia audiovizuală, difuzând imagini din interiorul apartamentului profesoarei Corina Vasile, fără să aibă acordul acesteia, imagini cu cadavrul elevului Bogdan Costache, tolerând instigarea la violenţă (o invitată în emisiunea lui Dan Diaconescu a ameninţat-o pe profesoară), promovând tehnici paranormale de vindecare a telespectatorilor sau a unor programe interactive, în care publicul apelează la vrăjitori şi ghicitori. La jumătatea lunii iunie, OTV conducea în topul rău-platnicilor, având amenzi neachitate sau pentru care nu făcuse dovada achitării, în valoare de 425.000 de lei.

Bătălia ştirilor, câştigată de Realitatea

Realitatea TV a fost, în luna iunie, cel mai urmărit post de ştiri din România, fiind urmat de Antena 3 şi N24, la fel ca în luna mai. Postul a fost urmărit, la nivel naţional, în medie, de 105.000 de telespectatori (cotă de piaţă de 4,1%). Aflat pe locul secund, postul Antena 3 a fost urmărit, în medie, de 62.000 de telespectatori (cotă de piaţă de 2,4%).

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite