VW Jetta, lider în topul dezamăgirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj de tip Consumer Report din SUA a identificat şase autoturisme ale căror noi generaţii sunt mai proaste decât predecesoarele. Încă de când Henry Ford şi Carl Benz au revoluţionat lumea inventând automobilul, industria auto a urmat o regulă simplă: îmbunătăţeşte sau mori.

Câteodată, aceste schimbări sunt stilistice, altă dată sunt de performanţă sau manevrabilitate. Totuşi, sunt foarte rare cazurile în care unele modele involuează odată cu noua generaţie. 

Liderul acestui top a ieşit noua Volkswagen Jetta SE, despre care realizatorii sondajului spun că este mai slabă decât precedenta versiune la aproape toate capitolele. Noua Jetta este mai slabă ca manevrabilitate, direcţie, frânare, nivel de zgomot şi finisaje interioare. Acest lucru poate fi motivat de faptul că Jetta se adresează acum unui public mai larg şi a fost concepută avându-se în vedere anumite costuri.

A doua maşină în topul dezamăgirilor este Toyota Sienna, un model care este produs pentru piaţa americană. Respondenţii la acest studiu s-au plâns de direcţie, zgomot şi finisajele interioare. Producătorul japonez mai are un alt produs în top, Toyota 4Runner. Aici au fost identificate ca fiind deranjante manevrabilitatea, zgomotul şi poziţia la condus.

În topul întocmit de americani se află şi două modele premium BMW X5 3.0 (despre care respondenţii au spus că are o vizibilitate mai redusă şi comenzi neprietenoase) şi Mercedes-Benz E350 (despre care se precizează în raport că manevrabilitatea este mai proastă, dar şi consumul de combustibil). MPV-ul de dimensiuni mari, Honda Odyssey, se manevrează mai prost şi are un spaţiu pentru bagaje mai mic.

Cei care au realizat sondajul susţin totuşi că Honda Odyssey, Mercedes-Benz E350 şi Toyota Sienna sunt încă maşini foarte bune, deşi mai slabe. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite