VIDEO Cu cine se bate Sandero Stepway?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu noul Stepway, Dacia acaparează un segment de piaţă extrem de drag românilor: crossoverele - maşinile capabile să treacă lejer peste capcanele drumurilor autohtone.  CLICK aici pentru fotogalerie - Iată noul Stepway!

MAI CITEŞTE ŞI:

Dacia lansează Sandero diesel pe piaţa românească
„Rabla“ vinde Sandero ca pe pâinea caldă
S-a lansat noul model al Dacia, Sandero Stepway
Stepway costă 10.000 de euro
VIDEO Dacia electrică, imaginată de un student
Vânzările Renault au crescut pe piaţa germană, datorită succesului Dacia
Dacia, vedeta pieţei din Franţa
Viitorul SUV al Dacia va semăna cu Nissan Qashqai
 
În România, un crossover nu este doar soluţia pentru a ajunge cu grătarul şi lada frigorifică ceva mai adânc în pădure. Este de multe ori maşina care te ajută să treci fără emoţii peste o linie de tramvai sau să traversezi o porţiune de drum „în lucru”.

Dacă ar fi să definim un crossover ar trebui să ne gândim la o combinaţie între o maşină de serie ranforsată pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale, pentru a fi capabilă să treacă şi dincolo de ceea ce lumea civilizată numeşte şosea. La noi, cele câteva zeci de milimetri câştigate în înălţime de un crossover reprezintă handicapul de care o limuzină vestică scapă în faţa off-road-ului denumit în România „reţeaua naţională de drumuri”.

În aceeaşi gamă de preţuri, motorizări şi dimensiuni, pe piaţa autohtonă, Sandero Stepway se va confrunta în primul rând cu Skoda Roomster Scout, cu Volkswagen CrossPolo, şi nu în ultimul rând cu tandemul Fiat Sedici/Suzuki SX4.

Sandero Stepway

Dezvăluit la Salonul Auto de la Barcelona şi la Atelierul Renault de la Paris, Sandero Stepway este o nouă versiune a modelului bicorp. Cu un design ce inspiră robusteţe, Stepway are garda la sol înălţată cu 20 de milimetri faţă de versiunea standard, bare de protecţie cu ornamente cromate, bare de pavilion longitudinale şi un ornament cromat al eşapamentului. În plus atuul forte este raportul preţ/calitate/spaţiu, greu de găsit la un alt model.

Culorile caroseriei disponibile în prezent sunt „Gris Platine”, „Gris Comète” şi „Roşu de Foc”. Sandero Stepway va fi echipat cu un motor pe benzină de 1,6 litri şi 90 CP sau cu un diesel dCi, de 70 CP care emite numai 140 g de CO2/km.

Stepway va fi disponibil pe majoritatea pieţelor europene începând cu septembrie 2009 şi va beneficia de o garanţie de trei ani sau 100.000 kilometri. Preţul nu a fost deocamdată comunicat, însă va oscila probabil în jur de 10-12.000 de euro, cu TVA inclus.

Skoda Roomster Scout

image

Atuul forte al crossoverului românesc este raportul preţ/calitate/spaţiu, greu de găsit la un alt model



Skoda Scout este versiunea „evadatoare” a micului Roomster. Aceasta este echipată cu patru tipuri de motoare: două benzinare, de 1,4 litri (86 CP) şi 1,6 litri (105 CP), precum şi două  motoare diesel, un 1,4 TDI PD (80 CP) şi un 1,9 TDI PD (105 CP).

În dotările standard, Scout beneficiază de jante din aliaj uşor, geamuri laterale spate şi lunetă fumurii, bare longitudinale pe plafon, pachet sumar piele, airbaguri frontale şi laterale pentru şofer şi pasager, ABS, MSR (sistem reglaj moment motor), centuri de siguranţă pretensionate, frâne cu discuri pe roţile din spate, computer de bord.

Versiunea Scout a lui Roomster costă, în funcţie de motorizare, între 15.023 de euro (varianta cu motor 1,4 MPI şi 86 CP) şi 17.631 de euro (1,9 TDI PD şi 105 CP), preţuri ce includ TVA.

CrossPolo

Volkswagen a „meşterit” Polo în aşa fel încât să poată face faţă şi aglomeraţiei urbane, dar să poată „înfrunta” şi drumurile cu gropi sau uşor accidentate. Maşina are garda la sol mărită, jante din aliaj de 17 ţoli, elementele noi de caroserie, dar şi o paletă de culori mult mai vioaie.

Sunt disponibile trei propulsoare pe benzină, care dezvoltă între 51 kW (70 CP) şi 77 kW (105 CP) şi două motoare TDI, de 51 kW (70 CP), respectiv 74 kW (100 CP). Preţurile cu toate taxele variază de la 15.352 de euro la 19.328 de euro.

Suzuki Sx4/Fiat Sedici

Tandemul Suzuki-Fiat a construit pe o platformă comună un crossover de mare succes: SX4, respectiv Sedici. Cu caroserii gemene - semnate Giugiaro – cele două au şi motorizări similare, pentru variantele 2WD (tracţiune faţă). Suzuki - 1.586 cmc şi 107 CP la 5.600 rpm, iar Fiat două motorizări, de 1,6 litri şi 107 CP, dar şi un 1,9 Multijet, de 120 CP.

Preţul unui SX4 1,6 GS, varianta 2WD începe (la promoţiile lunii practicate de unii dealeri) de la 11.650 de euro, cu TVA inclus. În cazul unui Fiat Sedici, varianta Dynamic de 1,6 litri (107 CP) 2WD, preţul este de 13.882 de euro, cu TVA inclus.

image

Tandemul Suzuki-Fiat a construit pe o platformă comună un crossover de mare succes: SX4, respectiv Sedici

image

Skoda Roomster Scout este echipată cu două benzinare, de 1,4 litri (86 CP) şi 1,6 litri (105 CP), precum şi două motoare diesel, un 1,4 TDI PD (80CP) şi un 1,9 TDI PD (105 CP)

image

Volkswagen CrossPolo beneficiază de cinci motorizări, trei pe benzină şi două pe motorină





Slalom


Omagiu

Seat Bocanegra, reinventat după 34 de ani

image

La Salonul Auto de la Barcelona, Seat a prezentat, alături de Leon Cupra facelift şi de Ibiza FR, versiunea de producţie a conceptului „Bocanegra”, prezentată în urmă cu un an la Salonul Auto de la Geneva.

Acest Seat este un omagiu adus modelului original, 1200 Sport, lansat în 1975, primul dezvoltat în totalitate de Seat, la Centrul Tehnic din Martorell.

Atunci, Seat a reuşit să vândă 11.000 de unităţi în trei ani. Noul model este unul dintre cele mai performante hatchback-uri de clasă mică, ibericii pregătind două motorizări puternice pentru ultimul venit din familie. Primul propulsor este un 1,4 TSI, disponibil în două versiuni de putere (de 150 şi, respectiv, 180 CP), cuplate la o cutie automată DSG, cu şapte rapoarte.

Revigorare

BMW Z4: mai mult lux, mai puţin sport

image

Comercializat deja de la jumătatea acestei luni, roadsterul Z4 de la BMW se rupe de trecut. Este mai mare, mai greu şi mai spaţios, mai bine finisat şi mai luxos.

Fabricat în Germania, nu în Carolina de Sud ca până acum, Z4 este o provocare pentru SLK-ul celor de la Mercedes şi pentru Audi TT roadster. De altfel şi acoperişul din pânză a fost înlocuit cu un hard-top retractabil ce dispare sub capota spate în 20 de secunde.

Cu o linie a caroseriei desenată de Juliana Blasi, câştigătoarea unui concurs intern BMW, între studiourile din München şi cele din California, Z4 este mai lung cu 14 cm faţă de predecesorul său.

Supercar

Mosler MT900 GTR XX, 2.500 CP şi 491 km/h

image

Se numeşte Mostler MT900 GTR XX şi este un viitor supercar, cea mai puternică şi cea mai rapidă maşină construită vreodată. Compania Intense Automotive Design, condusă de John Gocha, a ales acest model Mosler pentru a construi un „deliciu pur mecanic”, denumit „The Land Shark” („Rechinul terestru”).

Pornind de la un Mostler MT900 XX, puterea motorului a fost crescută, cu ajutorul a două turbocompresoare la 2.500 CP! Greutatea maşinii a fost coborâtă cu 250 kg, la 861 kg. Astfel, pentru a accelera de la 0 la 100km/h maşina are nevoie de doar 2,5 secunde, pentru a atinge 240 km/h este nevoie de doar 6,7 secunde şi 17,5 secunde pentru a atinge 400 km/h. Viteza maximă atinsă este de 491 km/h.





Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite