VIDEO „Tancuri” la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu un an, monştrii 4x4 erau visul oricărui român. Ceea ce părea atunci un coşmar pentru dealeri, a devenit acum realitate: tot-terenurile se dau mai ieftin chiar şi decât o limuzină.

Pentru clasa de mijloc din România, un tot-teren reprezenta soluţia optimă: o maşină puternică, solidă, capabilă să-şi­ transporte pasagerii în siguranţă pe drumurile pline de pericole ale patriei. Criza îi forţează însă acum pe dealeri să ofere reduceri la care nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu mai puţin de un an.

Hyundai Santa Fe

image

Aflat la finalul ciclului de producţie, Santa Fe era una dintre opţiunile cele mai accesibile în clasa 4x4, chiar dacă nu este un veritabil tot-teren



Dacă în urmă cu câteva luni un Santa Fe nou nu putea fi luat din show-room cu mai puţin de 30.000 de euro, acum oferta afişată de site-ul oficial porneşte de la suma de 18.990 euro, cu TVA inclus.

Din dotările standard merită amintite airbagurile cortină, geamuri şi oglinzi electrice, comenzi audio pe volan, proiectoare de ceaţă. Preţul este valabil pentru versiunile diesel 4WD 2007, 2008, în variantele cu cinci şi şapte locuri „Style” (cutie manuală sau automată) şi pentru versiunea „Confort” cu cinci locuri şi cutie manuală.




VW Touareg

Emblema bunăstării românului se vinde acum cu un preţ ce porneşte de la 35.698 de euro cu tot cu TVA. Potrivit ofertei postate de site-ul oficial din România, varianta propusă la acest preţ este Touareg Adventure, cu motorizare diesel 2.5 R5 TDI, ce dezvoltă o putere de 174 CP Standard, maşina vine echipată cu  climatronic, asistare electronică la coborâre, parkpilot.



Grand Cherokee MY 2009

image

Marele „tanc” yankeu este oferit acum la un preţ ce porneşte de la 36.583 de euro cu TVA inclus


Marele „tanc” yankeu, cu motor V6 CRD, de trei litri, 218 CP şi transmisie automată cu cinci trepte, este oferit acum la un preţ de la 36.583 de euro cu TVA inclus. În dotarea standard intră un sistem activ de tracţiune Quadra-Trac II 4WD, sistem de coborâre a pantelor, climatizare bi-zonală, pedalier ajustabil electric cu memorie.



Nissan Patrol

image

Nissan Patrol, cărăuşul atâtor expediţii prin zonele îndepărtate ale Planetei, se vinde acum la preţ de garsonieră



37.027 de euro cu TVA inclus este preţul „de criză” la care este oferit acum un Patrol cu caroserie în cinci uşi şi motor de trei litri Tdi şi 160 CP, în varianta de echipare Luxury-Plus-L-KJ. Acesta cuprinde printre altele aer condiţionat automat sau CD changer pentru şase discuri.



Nissan Murano

image

Preţul unui Murano a scăzut, graţie crizei, cu peste 10.000 de euro


De la 51.859 de euro, preţul unui Murano este acum, la acelaşi dealer, de 40.843 de euro, cu toate taxele incluse. Cu un motor pe benzină V6 de 3,5 litri, 172 CP şi transmisie manuală, varianta „Ultimate-C-E” este oferită în dotarea standard cu aer condiţionat automat, sistem de navigaţie şi computer de bord integrat, plus camera de luat vederi pentru mersul înapoi.




Mitsubishi Pajero

image

Şi renumitul Pajero beneficiază de reduceri substanţiale de preţ



25% din preţul de listă este reducerea pe care o anunţa până la începutul lunii dealerul oficial al Mitsubishi, în România. Astfel, de la 31.388 de euro fără TVA, preţul versiunii Pajero LWB cu motor diesel de 3,2 litri DI-D şi 160 CP, în cinci uşi, transmisie manuală şi echipare „Invite” porneşte de la 23.541 de euro, fără TVA. În dotarea standard se regăsesc un sistem de control al stabilităţii şi tracţiunii, airbaguri cortină faţă şi display central multifuncţional.



Slalom

Distincţie
Sébastien Loeb, Cavaler al Legiunii de Onoare

image

Sébastien Loeb (foto), pilotul Citroën Racing şi campionul mondial de raliuri en titre, a primit, la 27 mai, din partea lui Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare.

După cele cinci titluri mondiale câştigate în Campionatul Mondial de Raliuri, Sébastien Loeb a fost invitat, la Palatul Elysee, pentru a i se înmâna un nou titlu de prestigiu, cea mai înaltă distincţie acordată de statul francez.

Titlul, creat de Napoleon Bonaparte, a mai fost acordat şi altor personalităţi din sporturile cu motor: Pierre Dupasquier, Jean Alesi şi Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1.

Excentric
Savage, primul coupe-cabrio cu patru uşi

image

Cu ocazia „Top Marques Monaco Show 2009”, creatorii olandezi au prezentat un concept denumit Savage Rivale Roadyacht GTS, primul coupe-cabrio cu patru uşi din lume. Maşina foloseşte şasiul şi motorul V8 de 670 CP al legendarului Chevrolet Corvette şi împrumută deschiderea uşilor de la modelele Lamborghini.

De asemenea, se poate lăuda cu o rabatare a acoperişului în numai 20 de secunde. Interiorul este inspirat de liniile iahturilor. Savage poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 km/h.

Încercare
4.900 km, în trei zile, la volanul unui Audi A3

image

Austriacul Gerhard Plattner (foto, stânga) şi-a propus să devină primul şofer care va străbate la volanul unei maşini trei continente în doar trei zile. Plattner va încerca să parcurgă, începând de mâine, alături de copilotul său, Franz Dopple, peste 4.900 de kilometri în doar 72 de ore, la bordul unui Audi A3 1.9 TDI.

Cei doi vor pleca din Maroc, vor traversa 13 ţări europene, urmând să ajungă, după trei zile, pe partea asiatică a oraşului Istanbul. Echipajul va traversa Strâmtoarea Gibraltar cu ajutorul unui feribot, timpul petrecut la bordul acestuia nefiind însă contorizat. Plattner este un fost pilot de raliu, cunoscut pentru îndrăzneţele sale recorduri automobilistice.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite