VIDEO Reginele şoselelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent că e criză sau recesiune, întorci capul după ele pe stradă. Coupeurile cu linii ademenitoare sunt stăpânele absolute ale şoselelor. Constructorii mizează pe atracţia irezistibilă a acestor „sexy-caruri” care te fac să oftezi.

Seducţia puterii, soundul frisonant, combinate cu estetica liniilor caroseriilor şi toate acestea aureolate de o emblemă celebră sunt ingredientele plăcerii pure. Este coarda sensibilă pe care o ciupesc ori de câte ori au chef constructorii, mai ales cei cu renume. Coupeurile, aceste „regine ale şoselelor”, nu pot fi detronate de nicio criză.

SLK „2LOOK”

„2LOOK” se numeşte ediţia specială SLK dezvăluită recent de Mercedes-Benz. Noua versiune poate fi comandată în combinaţii de doar două nuanţe: alb şi negru. Estetica este completată de jante de 18 inch cu cinci spiţe duble. Interiorul este definit de pielea nappa - ce îmbracă feţele uşilor, cotiera şi volanul - în aceleaşi două tonuri coloristice. Motorizarea SLK-ului „2LOOK Edition” este asigurată de un propulsor supraalimentat de 1,8 litri cu patru cilindri care furnizează 184 CP.



Chevrolet Corvette

image


„No problem” pare să fie răspunsul yankeilor la problemele financiare care n-au ocolit gigantul Chevrolet. Şi ca să sublinieze asta, au lansat recent Corvette Grand Sport (GS). Acesta preia grupul motopropulsor de la Corvette LS3, un musculos V8 de 6,2 litri care se încordează cu o forţă de 430 CP şi un cuplu maxim de 575 Nm.

Se poate opta însă şi pentru un sistem de evacuare îmbunătăţit ce stoarce încă şase cai şi 5 Nm din motor. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată sau manuală, ambele cu şase rapoarte. Noul Corvette Grand Sport poate atinge 100 km/h în mai puţin de patru secunde. Preţurile noului sportcar american pornesc de la 55.720$ pentru modelul coupe şi 59.530$ pentru versiunea decapotabilă.



Scirocco R

image


Cel mai frumos, atrăgător, mai puternic şi rapid Scirocco făcut vreodată - zic cunoscătorii, versiunea dopată cu steroizi a teutonului a fost denumită simplu, „R”. Echipat cu motorul folosit de Audi S3 şi cu cei 265 CP ai uluitorului 2.0 TFSI, Scirocco R primeşte suplimentar şi noul diferenţial XDS disponibil şi pe VW Golf GTI varianta 2010.

Cu un look mai agresiv, Scirocco R are o suspensie mult coborâtă şi frâne îmbunătăţite faţă de varianta standard. VW Scirocco R va fi lansat pe piaţă în toamnă, la un preţ aproximativ de 29.500 euro.



Ferrari 599 GTB

image



Ferrari a prezentat la Geneva noul pachet de performanţe denumit „Handling GT Evoluzione” (HGTE) pentru modelul 599 GTB Fiorano.

HGTE include arcuri mai rigide, o bară spate antirăsturnare, un sistem care ajustează amortizoarele magneto-reologice, cauciucuri foarte performante, o variantă îmbunătăţită a cutiei de viteze F1 ce oferă schimbări de viteză mai rapide, dar şi un răspuns mai bun al acceleratorului. Fostul campion mondial F1, Michael Schumacher, a făcut recent 20 de ture de circuit cu modelul Ferrari dotat cu pachetul HGTE, pe pista de la Fiorano.



Lotus Evora SC

image


Alternativă la coupeurile germane şi italiene, urmaşul lui Elise, Lotus Evora SC este un coupe sportiv de 2+2 locuri, cu o greutate de doar 1.300 de kilograme propulsat de un motor V6 de 3,5 litri (VVTi) de la Toyota, supraalimentat, care dezvoltă 350 CP.

Evora are suspensii de 2,5 ori mai rigide decât Elise, iar interiorul are scaune din piele, sistem de navigaţie cu touchscreen, conectivitate Bluetooth şi iPod. Preţul unui Evora va fi de aproximativ 65.000 de euro, în varianta de bază. Evora SC ar putea fi lansat la un an după modelul de bază.



Slalom

image

S60, vedeta unui PC game



În încercarea de a promova modelele firmei şi în rândul pasionaţilor de simulatoare auto, compania suedeză Volvo şi echipa Sim Bin Development au lansat la sfârşitul lunii mai un joc pentru PC care poate fi descărcat gratuit. Aplicaţia are trei niveluri de dificultate şi oferă utilizatorilor ocazia de a conduce conceptul S60.

Astfel, jocul oferă pasionaţilor posibilitatea de a alerga pe circuit cu modele Volvo printre care şi conceptul S60. Aplicaţia are trei niveluri de dificultate şi va oferi detalii şi sunet de bună calitate. Cei mai buni piloţi virtuali se vor putea lăuda cu performanţa lor pe site-ul oficial Volvo unde va va exista un clasament special.

Citroën C1 facelift, disponibil şi în România

image



Citroën C1 facelift este disponibil şi în România începând cu luna iunie 2009. C1 facelift este propus cu două niveluri de echipare: X şi SX, cu preţuri începând de la 8.190 Euro (preţ cu TVA pentru versiunea în trei uşi, nivel de echipare X, motorizare 1,0i 68 CP). C1 s-a impus încă de la lansare ca un vehicul uşor de manevrat şi care s-a vândut, începând din anul 2005, în peste 310.000 de exemplare, în toată lumea. C1 a beneficiat de un facelift al părţii frontale care devine astfel mai expresivă.

Stepway a fost lansat pe piaţa autohtonă

image


Producătorul autohton de autovehicule, Dacia, a lansat miercuri pe piaţă crossoverul Sandero Stepway, prezentat în premieră în această primăvară la Salonul Auto de la Barcelona. Două motorizări sunt disponibile pe Stepway: un 1,6 MPI de 90 CP şi un diesel 1,5 dCi de 70 CP. Preţurile, cu TVA inclus, pornesc de la 9.200 de euro pentru varianta pe benzină şi 10.400 de euro pentru cea diesel. Aerul condiţionat este oferit ca opţiune (gratuită până pe 29 iunie 2009) pentru ambele motorizări şi costă în plus 400 de euro.

Ca opţionale sunt oferite şi volanul îmbrăcat în piele sau unitatea radio CD MP3,4x15W, cu panou detaşabil, fiecare la preţul de 50 de euro. Sandero Stepway poate fi comandat începând cu data de 23 iunie 2009.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite