VIDEO Pagani şi Lamborghini,seducţie în stil italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Pagani şi Lamborghini,seducţie în stil italian
VIDEO Pagani şi Lamborghini,seducţie în stil italian

Orice s-ar spune, italienii au ştiut şi ştiu să facă maşini sport! Spiritul latin îşi pune amprenta asupra obiectelor de artă pe patru roţi „made in Italy”. De la caroseriile elegante, până la motoarele al căror sound provoacă dependenţă, atracţia italienelor creşte odată cu puterea de care acestea sunt capabile.

Lamborghini şi Pagani sunt poveştile de succes scrise de doi pasionaţi ai mecanicii: italianul Ferruccio Lamborghini şi Horacio Pagani, un italian de origine argentiniană. Primul, fabricant de tractoare, s-a dus să se plângă la Enzo Ferrari de calitatea ambreiajului unui Ferrari 250 GT pe care îl avea.

Enzo Ferrari i-a propus să conducă mai degrabă tractoare, nu maşini Ferrari, care nu sunt făcute pentru oricine. Enervat, Ferruccio Lamborghini s-a întors la fabrica sa, a desfăcut ambreiajul Ferrari-ului său, şi a constatat că este produs de aceeaşi firmă care fabrica ambreiajul şi pentru tractoarele sale. Furios pe comportamentul arogant al lui Enzo Ferrari, Lamborghini s-a apucat să construiască maşini sport mai performante decât cele făcute de Ferrari.

După mai mulţi ani, prin 1980, Horacio Pagani, şeful departamentului de structuri compozite din cadrul Lamborghini, s-a hotărât să construiască propria maşină, pe care voia să o denumească „Fangio F1”, în onoarea pilotului Juan Manuel Fangio. În 1992 a început construcţia maşinii care, în 1994 a primit un motor V12 produs de Mercedes. În prezent, Lamborghini şi Pagani sunt două supercaruri exclusiviste produseîn serii limitate.

Lamborghini Galardo LP560-P Spyder

Produs lângă Bologna, în micul sat italian Sant‘Agata Bolognese, şi dezvăluit pentru prima dată la Salonul Auto de la Los Angeles, noul Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder este echipat cu un motor V10 cu o cilindree de 5,2 litri (cu 200 de centimetri cubi mai mult decât la generaţia anterioară) şi care dezvoltă 552 CP.

Odată cu reducerea greutăţii totale, cu 20 de kilograme,s-a obţinut un raport putere-greutate de 2,77 kg per cal/putere. Şi cutia de viteze, cu şase rapoarte, a fost îmbunătăţită, aducând astfel un plus de sportivitate. Viteza maximă pe care o poate atinge Lamborghini Galardo LP560-P Spyder este de 324 de kilometri pe oră, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în doar patru secunde. Emisiile poluante şi consumul nu au fost nici ele neglijate, având valoriasemănătoare cu cele ale unei compacte.

image

Reducerea greutăţii a permis obţinerea unui raport putere-greutate de 2,77 kg per cal-putere



Dintre dotările de bază ale supercarului italian, pot fi enumerate airbagurile cortină, instalaţia de climatizare bi-zonală, scaunele învelite în piele, precum şi un sistem de sonorizare performant, prevăzut şi cu un conector USB. Opţional, poate fi comandat un sistem performant de navigaţie sau cameră pentru mersul înapoi. Acoperişul retractabil, care poate fi pliat în doar 20 secunde, este disponibil în patru culori: negru, albastru,gri şi bej.

Preţul unui Lamborghini LP560-P Spyder va porni de la suma de 160.000 de euro, iar vânzările vor începe în a doua jumătate a acestui an. De altfel, odată cu criza, pentru a-şi atrage clienţii, o agenţie imobiliară din SUA oferă din toamnă un Lamborghini ca bonus celor care cumpără o casă. Astfel, cine cumpără o casă în complexul rezidenţial de lux „South of Fifth”, din Miami (imobile ale căror preţuri variază între şase şi opt milioane de dolari), va primi cadou un Lamborghini Gallardo Spyder în valoare de 260.000 de dolari.

Pagani Zonda Cinque Roadster

image

Şasiul este realizat din carbon-titan, „aşezat” pe jante de 19 şi 20 de inchi


Doar cinci exemplare din acest model produs la San Cesario sul Panaro, lângă Modena, vor fi produse de fabrica italianului de origine argentiniană! Ediţia limitată „Zonda Cinque Roadster” este dedicată colecţionarilor cu disponibilităţi financiare foarte mari, pe care, probabil, constructorul îi cunoaşte deja în momentul în care maşina este pe linia de asamblare.

„Zonda Cinque Roadster” este mdotat cu un motor Mercedes, un AMG de 678 CP în măsură să accelereze bolidul de la 0 la 100 de kilometri mpe oră în 3,4 secunde, de la 0 la 200 km/h în 9,6 secunde şi să atingă o viteză maximă apropiată de 400 km/h. Motorul oferă un cuplu de 780 Nm, are evacuare din titanium, iar transmisia beneficiază de un avansat sistem de control al tracţiunii, şi o cutie secvenţială, cu şase trepte, provenită de la Cima.

Şasiul este realizat din carbon-titanium, „aşezat” mpe jante de 19 şi 20 de inch, „încălţate” cu pneuri Pirelli P-Zero, iar frânele sunt asigurate de etrieri Brembo, cu câte şase pistoane. Pagani Zonda Cinque dispune de un plafon retractabil. Preţul este pe măsura performanţelor acestui produs exclusivist: 1,3 milioane mde euro.

image



Slalom

Kanjara, marcă înregistrată de Renault

image

SITE-UL Cartech.fr a anunţat, în urmă cu câteva zile, că grupul Renault a înregistrat denumirea mKanjara la Institutul Naţional al Proprietăţii Intelectuale din Franţa (INPI). Zvonurile potrivit cărora viitorul SUV produs la Mioveni să poarte acest nume devin astfel din ce în ce mai credibile. O altă publicaţie franceză, „l’Automobile Magazine”, ma publicat în prealabil minformaţia potrivit căreia SUV-ul mlow-cost produs de Dacia se va mnumi Kanjara („blând” în limba sanscrită). Kanjara este şi denumirea munui sat indian din districtul Yavatmal, Maharashtra, dar mşi un nume adesea folosit de indieni pentru copiii lor.

Lexus va lansa un hatchback hibrid

image

BRANDUL de lux al Toyota - Lexus m- va lansa un hatchback hibrid, cu cinci uşi, care va concura, în segmentul C premium, cu Audi A3 şi BMW seria 1, susţin cei de la „Autocar”. Conceptul noului model ar putea fi prezentat la Salonul de la Frankfurt din acestan şi probabil va ieşi pe piaţă în 2010. NoulLexus cu tracţiune faţă s-ar putea numi „BS” sau „CS” şi ar putea dispune de un motor pe benzină de 2,4 litri şi de un motor electric care vor dezvolta împreună 187 CP. Deocamdată, producătorul nu a confirmat informaţiile.

Citroën AutoPortret

image

CITROËN a demarat şi în România dedicate aniversării a 90 de ani de existenţă ai mărcii, prin caravana AutoPortret. Timp de şase weekenduri consecutive, începând de la 17 iulie şi până la 23 august, caravana Citroën AutoPortret poposeşte în centrul fiecărui mare oraş din ţară (Sibiu, 31 iulie - 2 august, Timişoara, 7-9 august,Mamaia, 14-16 august şi Bucureşti, 21-23 august). Timp de trei zile, mîncepând cu ora 10.00, vizitatorii din aceste oraşe pot admira, mîntr-un imens cort gonflabil, gama de autoturisme Citroën: C1, C2, C3, C3 Picasso, C4, C4 Picasso, C5, C6 şi C-Crosser. Vedeta expoziţiei este conceptul Citroën C-SportLounge, prezentat în premieră în România

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite