VIDEO Dacia Duster s-a făcut de râs la testul Euro NCAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autovehiculul românesc 4x4 nu a reuşit deloc să impresioneze la testul Euro NCAP, obţinând doar trei stele, ceea ce situează Dusterul sub limita de performanţă a altor modele din acelaşi segment.

Dacia Duster a adunat, la protecţia pietonilor, un punctaj de doar 28%, iar la asistenţa de siguranţă doar 29%. Cei care au efectuat testul au anunţat că este regretabil faptul că o campanie precum Renault nu oferă aceeaşi siguranţă şi la maşinile Dacia, aşa cum se întâmplă cu autoturismele Renault.

Vezi aici ce rezultate a înregistrat Dacia Duster în urma testului

În urma testului efectuat s-a observat că întregul compartiment pentru pasageri al SUV-ului românesc a rămas stabil la impactul frontal, dar portbagajul s-a deschis şi maşina a fost penalizată. După impact, măsurătorile pe manechine au arătat că structurile din tabloul de bord îl pot răni pe şofer, în funcţie de poziţia în care se află acesta, dar şi de statura sa. Mai mult, la impactul lateral uşa şoferului s-a deschis, ceea ce a dus la o nouă penalizare.

image

Pentru protecţia pasagerului de până în 3 ani autovehiculul s-a prezentat aproape perfect, poziţia manechinelor fiind corespunzătoare în cazul impactului lateral.

În cazul unui impac cu pietoni, Dusterul a primit calificativ foarte slab, deoarece bara de protecţie şi capota pot răni grav pietonul.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite