VIDEO BMW Vision, simbioza performanţei cu ecologia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO BMW Vision, simbioza performanţei cu ecologia
VIDEO BMW Vision, simbioza performanţei cu ecologia

Vision este conceptul BMW care va „rupe gura târgului” la Salonul Auto de la Frankfurt. Hibridul diesel-electric este o dovadă că performanţa poate fi obţinută şi cu tehnologii „verzi”.

Din faţă, aminteşte de M1 Hommage Concept, prezentat anul trecut la „Concorso D’Eleganza Villa D’Este”, de pe malul lacului Como. „Vision Efficient Dynamics” este însă o sublimare a acelei caroserii într-o nouă formă ce prefigurează mult mai bine caroseriile viitorului.

Studiul celor de la Bayerische Motoren Werke AG va fi în mod cert vedeta absolută a Salonului Auto de la Frankfurt („International Automobil-Ausstellung” - IAA), ce se va desfăşura în perioada 17-27 septembrie. Conceptul Vision Efficient Dynamics a fost gândit ca o maşină sport ecologică, cu putere comparabilă cu a unui model BMW M3, dar cu un consum mai mic decât orice model din actuala serie 3. Cu o lungime de 4,6 metri, conceptul dispune de un motor turbo-diesel, cu trei cilindri şi o capacitate de 1,5 litri, care furnizează 163 de cai-putere şi care, din 2011, va fi introdus şi pe modelele BMW din ­seria 1.

BMW Vision dispune şi de două motoare electrice – situate pe fiecare punte, astfel încât maşina beneficiază şi de tracţiune integrală. Pe fiecare punte există câte o cutie de viteze care transmite puterea motoarelor către roţi. Aplicând strategia BMW ActiveHybrid, bavarezii au ales combinaţia optimă a unui motor hibrid sincron pentru axa faţă şi un sistem full-hybrid pentru axa spate. Prin această configuraţie, şoferul beneficiază de mai multă eficienţă a motoarelor electrice la viteze mari.

Două ore şi jumătate pentru reîncărcare

image

Postul de conducere îmbină funcţionalitatea cu ergonomia şi cu rafinamentul estetic



În zona tunelului central se află bateriile ce folosesc celule litiu-polimer şi care cântăresc 85 de kilograme. În cazul în care sunt folosite exclusiv propulsoarele electrice, maşina are o autonomie de 50 de kilometri.

Cu o greutate de aproximativ 1.400 de kilograme, Vision Concept poate accelera de la 0 la 100km/h în doar 4,8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Toate aceste performanţe sunt obţinute cu un consum de doar 3,7 litri/100 km. Emisiile de CO2 în atmosferă se situează în jurul valorii de 99 g/km.

image

Coeficientul aerodinamic al conceptului are o valoare de doar 0,22


Propulsorul diesel oferă o autonomie de peste 600 de kilometri. BMW Vision beneficiază şi de sisteme de recuperare a energiei rezultată din frânare, energie stocată în cele 98 de celule litiu-polimer.  Bateriile se pot încărca şi la orice priză de curent alternativ de 230V, în aproximativ două ore şi jumătate sau în aproximativ 45 de minute, la o priză de 380V. Prototipul este în aşa fel conceput încât poate rula fie numai cu motorul diesel, fie doar cu cele electrice sau cu toate cele trei motoare simultan.

image

Uşile de tip „gullwing” („aripă de pescăruş”) permit accesul facil în maşină


Designul noului concept a fost posibil şi datorită tehnologiei materialelor compozite, uşoare. Prototipul de 2+2 locuri, combină performanţele dinamice şi eficienţa maximă cu funcţionalitatea, cu ergonomia şi, nu în ultimul rând, cu rafinamentul estetic. Uşile de tip „­gullwing” („aripă de pescăruş”),  alcătuite din materiale transparente, uşoare, permit accesul facil în maşină, atât pe locurile din faţă, cât şi pe cele din spate. Interiorul dezvăluie posibilităţile oferite de cele mai noi tehnologii.

Astfel, acoperişul şi inserturile uşilor sunt create din sticlă policarbonat şi automat devin opace, de culoare închisă, atunci când sunt iluminate din afară. Aerodinamica acestui „chef d’oeuvre” al industriei teutone a fost dezvoltată pe baza experienţei acumulate în competiţiile de Formula 1. Coeficientul aerodinamic (CX) a fost optimizat, având o valoare de doar 0,22, cu efecte benefice asupra consumului de carburant şi performanţelor dinamice.

image



Slalom

CXover, un proiect de Alfa Romeo 4x4

image

Italienii de la Alfa Romeo vor să prindă la rândul lor o felie din piaţa offroaderelor, aşa că preconizează să construiască un SUV pe o platformă Jeep Grand Cherokee. Modelul ar putea fi botezat „CXover” şi va fi marcat de linia de design actuală a mărcii italiene, adaptată unei platforme americane, susţin cei de la „Car And Driver”.

Alfa Romeo va rivaliza astfel cu modele precum BMW X5, Volkswagen Touareg, Audi Q7 şi Mercedes-Benz ML. Motoarele folosite de viitorul „CXover” ar putea proveni atât din gama Chrysler, cât şi din gama dieselurilor de mare putere ale constructorului italian.

„Top Gear” în variantă Lego

image

Creatorii jocurilor de tip Lego sunt totodată şi admiratori ai emisiunii „Top Gear”. Ca un omagiu adus emisiunii britanice de succes, cei de la Lego au recreat o scenă din timpul filmărilor în care celebrul Stig încearcă pe circuit un Catherham Superlight R500.

Scena, realizată în întregime din piese Lego, în care cei trei prezentatori (Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May) se află, alături de Stig, lângă maşină, nu este de vânzare, ci va fi expusă în parcul Legoland, situat lângă palatul Windsor, din Marea Britanie.

Pininfarina şi Bolloré lansează BlueCar

image

Italienii de la Pininfarina împreună cu francezii de la Bolloré au creat un automobil electric alimentat de acumulatori litiu-polimer. Recent, patronul firmei franceze, Vincent Bollorè a declarat că primele exemplare ale Bluecarului vor fi livrate în primăvara-vara lui 2010.

Achiziţionarea acestor autoturisme, în leasing, va fi posibilă iniţial în şase ţări europene. Modelul va putea fi încărcat la o priză obişnuită şi va avea o autonomie de 250 km şi o viteză maximă de 130 km pe oră. Maşina se va putea deplasa pe o distanţă de aproximativ 30 km după o încărcare de doar câteva minute şi va fi echipată cu panouri solare pe plafon atât pentru a încărca echipamentele electrice, cât şi pentru a regla sistemele de încălzire şi aer condiţionat.







Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite