Un tren cu Dacii a deraiat în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren care transporta 208 maşini din România către Franţa a deraiat în apropiere de localitatea austriacă Bludenz. Accidentul a dus la avarierea gravă a aproximativ aproximativ 200 de exemplare Logan, Sandero şi Duster. Pâna acum, Dacia estimează că 67 de automobile au fost avariate.

Reprezentanţii Dacia au precizat că maşinile erau asigurate de compania feroviară transportatoare. Modelele care urmau să fie livrate dealerilor din Valenton, Franţa, erau Logan, Sandero şi Duster. Automobile Dacia a comunicat că va lua măsuri astfel încât incidentul să nu afecteze livrările către clienţii francezi.

Se pare că accidentul a fost cauzat de o defecţiune tehnică a trenului, care a ieşit de pe şine în timp ce circula cu aproximativ 60 de km/h. Din cele 16 vagoane ale garniturii, 10 au deraiat într-o curbă, unde se pare că frânele au încetat să funcţioneze. După alţi 100 de metri, şi restul vagoanelor rămase pe şine au avut aceeaşi soartă, mecanicul fiind şi el rănit în urma accidentului feroviar. Din fericire, vagoanele s-au oprit înainte de o casă aflată în apropiere.

Autorităţile locale au mobilizat la faţa locului peste 100 de oameni, care vor avea însă nevoie de câteva zile pentru a elibera locul incidentului şi pentru a putea permite reluarea traficului feroviar către şi dinspre Germania.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite