VIDEO Un MAX de talie mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
C-Max
C-Max

Ford face lucruri remarcabile în acest segment. Noul C-Max se bazează pe o evoluţie a platformei utilizate la Focus. Noul C-MAX este primul automobil care găzduieşte noua platformă compactă a constructorului american. Este platforma care echipează noul Focus.

Avem o rigiditate la torsiune mai mare decât la modelul precedent. Vibraţiile şi zgomotele au fost reduse dramatic. Parbrizul este laminat acustic. Cele două punţi au fost proiectate pentru a fi uşoare, dar şi capabile să ofere o agilitate fără precedent în segment. A apărut şi „Torque Vectoring System" care face o repartiţie inteligentă a tracţiunii între cele două roţi ale punţii tractoare. Acum există şi un speed limiter, iar pentru cei care au nevoie chiar şi asistenţă la parcare.

Tot o realizare impresionantă este introducerea noului motor EcoBoost de 1,6 litri care se livrează cu 150 CP sau chiar 180 CP. Cuplul este un remarcabil 240 Nm ce poate ajunge la 270 Nm în regim tranzitoriu. Consumul mediu este pur şi simplu impresionant: 6,6 l/100 km! Noul propulsor face parte din această nouă familie de motoare care reprezintă răspunsul Ford la tendinţele downsizing care înseamnă performanţe de 2.0 litri şi consumuri mai mici cu 20% decât generaţia precedentă, dar cu aceeaşi capacitate cilindrică! Iar emisia de CO2 este rezonabilă:154 g CO2/ km.

Pe şosea

În practică, lucrurile stau chiar mai spectaculos. Noi am condus un C-MAX cu acest propulsor şi am rămas foarte plăcut impresionaţi. Maşina este agilă, are atitudine în trafic, are ţinută de drum impecabilă, nu ai nici o problemă cu nici un „ac de păr", iar rularea la indiferent ce viteză este ceva extrem de plăcut de parcă ai aluneca pe pernă de aer.

Este indiscutabil, Ford a făcut foarte multe progrese în ultimii ani, de la design şi materiale de foarte bună calitate - de unde şi o calitate percepută foarte ridicat care concurează din orice poziţie cu mărcile germane - şi până la continua rafinare a dinamicii maşinii. Însă cea mai mare realizare este probabil liniştea pe care o resimţi imediat ce ai pornit maşina.

Descoperi un automobil liniştit, docil, atletic, fără să-ţi încordeze muşchii, un automobil care dezvoltă acceleraţii şi viteze într-un mod plăcut, gradual, eficient. Este un complex de calităţi care fac din noile generaţii de Ford-uri maşini foarte dezirabile. Iar noul C- MAX face parte din acest nou val Ford.

Ford C-Max 1.6 EcoBoost 180 CP

s

0-100 km/h (s)8,5
Viteza maximă (km/h)217
L/l/h (mm)4.380/1.828/1.626
Ampatament (mm)26.648
Portbagaj (litri)432
Masă proprie (kg)1.385
Combustibil benzină Euro 5
Cilindree (cmc) 1.596
Putere (CP/rpm) 180/5.700
Cuplu(Nm/rpm)240/1.600-5.000
Consum u/e/m 8,8/5,3/6,6
Emisii CO2 (g/km)154
Cutie de viteze şase trepte

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite